Σπάνια θα βρεις μεγάλο ξενοδοχείο που να δίνει πλέον κλειδί για να μπεις στο δωμάτιό σου. Το παραδοσιακό κλειδί έχει αντικασταθεί τα τελευταία χρόνια από τις κάρτες.

Με αυτή την κάρτα, όμως, εκτός από την είσοδο στο δωμάτιο εξασφαλίζεις και κάτι ακόμη. Στις περισσότερες περιπτώσεις βάζεις την ίδια κάρτα σε μια υποδοχή στο δωμάτιο για να έχεις φως και γενικά ρεύμα. Είναι τελικά τόσο απαραίτητη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ένα κέρμα στο αυτοκίνητό σας θα έπρεπε να σας τρομάζει;

Το κόλπο με τις κάρτες στο δωμάτιο

Μήπως έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται αυτές οι κάρτες και ανοίγουν την πόρτα και ανάβουν το φως όταν τις τοποθετήσουμε στις υποδοχές;

Κι όμως σε πολλά, αν όχι στα περισσότερα ξενοδοχεία, δεν είναι απαραίτητη αυτή η κάρτα για να ανοίξεις το φως ή να έχεις ρεύμα στις πρίζες.

Για να είμαστε ακριβείς δεν είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη κάρτα. Μπορείς να βάλεις εκεί οποιαδήποτε ίδιου μεγέθους και ποιότητας. Για παράδειγμα μια κάρτα μέλους που έχεις σε ένα μαγαζί.

Φυσικά το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς την κάρτα που σου έδωσαν τα ξενοδοχεία. Αλλά αν για παράδειγμα θες να φύγεις από το δωμάτιο και να αφήσεις κάποια συσκευή να φορτίζει τότε μπορείς. Το παραπάνω, δεν συμπεριλαμβάνεται, δα, και στη λίστα με τις πιο τρελές απαιτήσεις πελατών.

Πώς γίνεται αυτό;

Ο λόγος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα, είναι ότι στην πραγματικότητα αυτή δεν λειτουργεί όπως γίνεται με το κλειδί.

Στις περισσότερες υποδοχές ξενοδοχείων απλώς πιέζει προς τα κάτω τον διακόπτη του ρεύματος. Δεν είναι δηλαδή ότι έχει κάποιο ειδικό τσιπ αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο φως.

Απλώς βολεύει να μη σου δίνουν έξτρα αντικείμενο για να βάζεις σε υποδοχή. Με τη χρήση της κάρτας που παίρνεις μαζί σου όταν φεύγεις, τα ξενοδοχεία εξασφαλίζουν και κάτι ακόμη. Ότι δεν θα αφήσεις όλα τα φώτα αναμμένα, ούτε το air condition.

Δοκίμασε να βάλεις μια άλλη κάρτα την επόμενη φορά που θα μείνεις σε ένα ξενοδοχείο για να το διαπιστώσεις.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr