Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κόλπο με τις κάρτες δωματίου στα ξενοδοχεία που μάλλον δεν ξέρεις

Το κόλπο με τις κάρτες δωματίου στα ξενοδοχεία που μάλλον δεν ξέρεις

Με τα ξενοδοχεία να έχουν αντικαταστήσει το παραδοσιακό κλειδί με τις κάρτες δωματίου, αυτό το κόλπο θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Σπάνια θα βρεις μεγάλο ξενοδοχείο που να δίνει πλέον κλειδί για να μπεις στο δωμάτιό σου. Το παραδοσιακό κλειδί έχει αντικασταθεί τα τελευταία χρόνια από τις κάρτες.

Με αυτή την κάρτα, όμως, εκτός από την είσοδο στο δωμάτιο εξασφαλίζεις και κάτι ακόμη. Στις περισσότερες περιπτώσεις βάζεις την ίδια κάρτα σε μια υποδοχή στο δωμάτιο για να έχεις φως και γενικά ρεύμα. Είναι τελικά τόσο απαραίτητη;

Το κόλπο με τις κάρτες στο δωμάτιο

Μήπως έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται αυτές οι κάρτες και ανοίγουν την πόρτα και ανάβουν το φως όταν τις τοποθετήσουμε στις υποδοχές;

Κι όμως σε πολλά, αν όχι στα περισσότερα ξενοδοχεία, δεν είναι απαραίτητη αυτή η κάρτα για να ανοίξεις το φως ή να έχεις ρεύμα στις πρίζες.

Για να είμαστε ακριβείς δεν είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη κάρτα. Μπορείς να βάλεις εκεί οποιαδήποτε ίδιου μεγέθους και ποιότητας. Για παράδειγμα μια κάρτα μέλους που έχεις σε ένα μαγαζί.

Φυσικά το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς την κάρτα που σου έδωσαν τα ξενοδοχεία. Αλλά αν για παράδειγμα θες να φύγεις από το δωμάτιο και να αφήσεις κάποια συσκευή να φορτίζει τότε μπορείς. Το παραπάνω, δεν συμπεριλαμβάνεται, δα, και στη λίστα με τις πιο τρελές απαιτήσεις πελατών.

Πώς γίνεται αυτό;

Ο λόγος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα, είναι ότι στην πραγματικότητα αυτή δεν λειτουργεί όπως γίνεται με το κλειδί.

Στις περισσότερες υποδοχές ξενοδοχείων απλώς πιέζει προς τα κάτω τον διακόπτη του ρεύματος. Δεν είναι δηλαδή ότι έχει κάποιο ειδικό τσιπ αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο φως.

Απλώς βολεύει να μη σου δίνουν έξτρα αντικείμενο για να βάζεις σε υποδοχή. Με τη χρήση της κάρτας που παίρνεις μαζί σου όταν φεύγεις, τα ξενοδοχεία εξασφαλίζουν και κάτι ακόμη. Ότι δεν θα αφήσεις όλα τα φώτα αναμμένα, ούτε το air condition.

Δοκίμασε να βάλεις μια άλλη κάρτα την επόμενη φορά που θα μείνεις σε ένα ξενοδοχείο για να το διαπιστώσεις.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024