Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Γεωργούλης: Οι νέες δηλώσεις από τις δύο πλευρές μετά την καταγγελία για βιασμό από την Ελένη Χρονοπούλου

Αλέξης Γεωργούλης: Οι νέες δηλώσεις από τις δύο πλευρές μετά την καταγγελία για βιασμό από την Ελένη Χρονοπούλου

Για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου έχουν τοποθετηθεί τόσο οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, όσο και της καταγγέλλουσας.

Αθώος συνεχίζει να δηλώνει, μέσω των δικηγόρων του, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης για τις κατηγορίες για βιασμό και σωματική βία κατά της Ελένης Χρονοπούλου. Από την άλλη μεριά, ο Σπήλιος Σπηλιάκος, συνήγορος της καταγγέλλουσας δικηγόρου, τόνισε ότι η πλευρά της περιμένει να δει τις επόμενες κινήσεις των βελγικών αρχών.

Αναλυτικότερα, η Σταματίνα Μαλλά, μια εκ των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη, τόνισε στον ANT1 ότι μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν «διάσπαρτες πληροφορίες από το διαδίκτυο», ενώ αποκάλυψε ότι «ο κ. Γεωργούλης ακόμη δεν έχει κληθεί από τις Αρχές».

«Θέλουμε όσο πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί, για να λάβουμε και τη δικογραφία», σημείωσε η συνήγορος του ευρωβουλευτή, ο οποίος «δηλώνει αθώος και θα αποδείξει την αθωότητα του».

Στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Σπήλιου Σπηλιάκου, ενός εκ των συνηγόρων της Ελένης Χρονοπούλου. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι: «Δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση. Είναι καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις από τις βελγικές Αρχές».

Ο Σπήλιος Σπηλιάκος συμπλήρωσε ότι η καταγγέλλουσα «είναι ένας δυνατός άνθρωπος και προσπαθεί να αντέξει», ενώ επεσήμανε πως «η καταγγελία έγινε αμέσως, οι χρόνοι της έρευνας είναι ζήτημα των βελγικών Αρχών».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος τόνισε ότι ούτε η πλευρά της κ. Χρονοπούλου έχει λάβει γνώση της δικογραφίας, με το αποτέλεσμα της έρευνας, λέγοντας ότι «πρώτα θα κληθεί ο κατηγορούμενος να λάβει γνώση της δικογραφίας και μετά θα τη λάβουμε εμείς».

Έρχονται νέες καταγγελίες;

Σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, φαίνεται ότι έρχονται τρεις νέες καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη.

Οι τρεις φερόμενοι ως καταγγέλλοντες εργάζονταν στο γραφείο του ευρωβουλευτή. Νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έκανε καταγγελία για mobbing (δηλαδή για ηθική παρενόχληση).

Η αναφορά έγινε το 2020 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, έγινε εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Καταγγελία φέρεται να έκανε κι ένας άνδρας, μόνιμος υπάλληλος στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Ο ίδιος φαίνεται να έκανε αναφορά το 2019 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, έγινε έλεγχος, δεν βρέθηκαν στοιχεία και αυτή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Τέλος, φημολογείται ότι μία ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, προχώρησε σε αναφορά για βία και ξυλοδαρμό, όμως δεν έκανε επίσημη καταγγελία. Σύμφωνα με την εκπομπή, πάντως, η ασκούμενη δικηγόρος φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της.

Ωστόσο, η ανταποκρίτριά της ΕΡΤ στο Βέλγιο σημείωσε «πως υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να τον έχουν καταγγείλει και άλλα πρόσωπα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγγελίες επισήμως τουλάχιστον στο Βέλγιο και με βάση όλα αυτά που γνωρίζουμε, υφίστανται οι φήμες προς το παρόν».

Η ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημοσίως για την υπόθεσή της χθες με ανάρτηση στο Facebook.

Σε αυτή αναφέρει: «Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

«Μετά από επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών»

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Η πρώτη δήλωση Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει τοποθετηθεί και αυτός σε σχέση με την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου με προσωπική δήλωσή του. Σε αυτή ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης».

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024