Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: ο Λιβάι αποδείχθηκε απώλεια. Ο Αραούχο;

ΑΕΚ: ο Λιβάι αποδείχθηκε απώλεια. Ο Αραούχο;

Όταν, λοιπόν, λαβώθηκε ο Λιβάι, ο Αραούχο δεν έμεινε ακριβώς χωρίς ταίρι στην επίθεση, αλλά προσπάθησε να μάθει να παίζει με άλλον παρτενέρ. Δύσκολο; Ασφαλώς

Ας πάμε λίγους μήνες πίσω. Στα τέλη του Φεβρουαρίου. Τότε που τραυματιζόταν ο Λιβάι Γκαρσία στο ματς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης και έπαιρνε τον δρόμο για τα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Δεν επέστρεψε με τους υπόλοιπους 10 συμπαίκτες του. Εμεινε στα …πιτς για περίπου τρεις εβδομάδες. Τυπικά. Ουσιαστικά μόλις τώρα διαπιστώνεται πως ο καλύτερος κυνηγός της ΑΕΚ σε αυτή την περίοδο ανεβάζει και πάλι στροφές. Ο Αραούχο έμεινε μόνος. Στο εξής η σκυτάλη πάει στον Γκαρσία καθώς για τον Αργεντινό επιθετικό ισχύει το «τέλος η αγωνιστική σεζόν». Το επιθετικό δίδυμο της ΑΕΚ, πολύ απλά «σπάει». Ξανά. Με τις συνέπειες αυτού του αναπάντεχου γεγονότος, ακόμη να μην μπορεί κάποιος να τις προβλέψει. Μόνο με στοιχεία ίσως αξίζει να προσεγγίσουμε το θέμα.

Όταν, λοιπόν, λαβώθηκε ο Λιβάι, ο Αραούχο δεν έμεινε ακριβώς χωρίς ταίρι στην επίθεση, αλλά προσπάθησε να μάθει να παίζει με άλλον παρτενέρ. Δύσκολο; Ασφαλώς. Με τον ΟΦΗ στην Κρήτη η ΑΕΚ και με άλλη επιθετική …σύνθεση έφτασε στο άνετο 3-0. Κόντρα στον Ολυμπιακό, το λεγόμενο «εύκολο γκολ» δεν ήρθε ποτέ. Ηττα με 1-3. Αμέσως μετά, στην πρεμιέρα των play offs, ξανά δυστοκία και 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Πέντε χαμένοι βαθμοί. Δεν είναι λίγοι, έστω κι αν μιλάμε για ντέρμπι.

Εως τη λήξη της περιόδου, ο Λιβάι Γκαρσία καλείται να αγωνιστεί και για τον άμεσο συνεργάτη του στην επίθεση. Δεν είναι κάτι που το ξεπερνάς χωρίς να το σκέφτεσαι αρκετά. Ο Αραούχο των επτά γκολ και των εννιά εφετινών ασίστ, έχει …μεταλλαχθεί από σέντερ φορ σε επιθετικό που μπορεί να παίξει και εκτός περιοχής. Να μοιράσει τη μπάλα. Να απειλήσει από μακρινή απόσταση. Να ηγηθεί της ομάδας και να δείξει ότι δικαίως φορά το περιβραχιόνιο. Και φυσικά να «μιλήσει» στα ντέρμπι, γιατί συνήθως εκεί δεν …κρύβεται.

Το (πρόσφατο) γκολ του στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ για το 1-0 της ΑΕΚ, ύστερα από αρχικό κοντρόλ με το στήθος και δυνατό σουτ στη συνέχεια, θεωρείται από τα ωραιότερα του τελευταίου καιρού.

Πώς θα χειριστεί αυτή την απώλεια ο Αλμέιδα; Τι θα σκαρφιστεί για να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του ο τεχνικός; Η άμεση σκέψη λέει «Τσούμπερ». Το προφανές. Γιατί ο Ελβετός ανεβάζει στροφές και έχει την τάση να κινείται τόσο πολύ όσο ο εφετινός Αραούχο. Μένει να φανεί κατά πόσο θα «δέσει» με τον Λιβάι Γκαρσία. Αλλιώς, η ΑΕΚ θα χρειαστεί να βρει άλλες λύσεις…

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024