Ιδού τι δεν σημαίνει «απομάκρυνση του κοινού από την αίθουσα»

Ιδού τι δεν σημαίνει «απομάκρυνση του κοινού από την αίθουσα»

Ενας κινηματογράφος, με ή ή όχι παράδοση πίσω του, σήμερα, εν έτη 2023, αν προβεί στις  κατάλληλες κινήσεις, μια χαρά και μπορεί να φέρει και στην αίθουσα το κοινό που έχει συνηθίσει στην παρακολούθηση ταινιών από πλατφόρμες.

Επιστρέφω, αναγκαστικά, στο καυτό – για τον κινηματογραφικό χώρο – ζήτημα των ημερών σε ότι αφορά το μέλλον των αιθουσών αφορμής δοθείσης του ενδεχόμενου παύσης λειτουργίας των αιθουσών Ιντεάλ ,Αστορ και Ιρις.

Θυμίζω εν τάχει (γιατί κείμενα επί του θέματος μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ) ότι στην περίπτωση του Ιντεάλ, μετά την κήρυξη της αίθουσας ως διατηρητέου χώρου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (στην ιδιοκτησία του οποίου ήρθε το κτίριο που στεγάζει το Ιντεάλ), λέει εκτός άλλων τα κάτωθι για το μέλλον την κινηματογραφικής αίθουσας.

«Συζητώντας για το μέλλον της κινηματογραφικής αίθουσας, το οποίο διαχωρίζεται σαφώς από το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής, όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι η νέα πραγματικότητα με την κυριαρχία της πλατφόρμας (streaming), (χαμηλό κόστος θέασης, ποικιλία και ποιότητα, άνεση σπιτιού), συνεχώς απομακρύνει το κοινό από την αίθουσα.».

Αυτά αναφέρονται στην έκθεση ένσταση της ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ e- ΕΦΚΑ.

Επειδή καθώς λέμε μια φωτογραφία ισούται με 1000 λέξεις, παρουσιάζω εδώ τέσσερις φωτογραφίες που μαθηματικά μιλώντας αντιστοιχούν σε 4.000 λέξεις.

Οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες έξω και μέσα από το Ιντεάλ το βράδυ του Σαββάτου 8 Απριλίου όταν έγινε η ειδική προβολή (με εισιτήριο) της ταινίας «Οργισμένο είδωλο» (1980) του Μάρτιν Σκορσέζε σε αποκατεστημένη κόπια και μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας που διοργάνωσε την προβολή.

Αν αυτό που στις τέσσερις φωτογραφίες βλέπουμε λέγεται «απομάκρυνση του κοινού από την αίθουσα» τότε έχω σοβαρό λόγο να αμφιβάλλω για το αν κάποιοι όντως γνωρίζουν την έννοια της λέξης απομάκρυνση.

Δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο. Με αυτό το κείμενο, θέλω μόνο να πω ότι ένας κινηματογράφος με ή ή όχι παράδοση πίσω του, σήμερα, εν έτη 2023, αν προβεί στις  κατάλληλες κινήσεις, όπως αυτή του «Οργισμένου ειδώλου», μια χαρά και μπορεί να φέρει και στην αίθουσα το κοινό που έχει συνηθίσει στην παρακολούθηση ταινιών από πλατφόρμες.

Και δεν το λέω εγώ. Το ίδιο το γεγονός το λέει.

Και είμαι βέβαιος ότι το Σάββατο 22 Απριλίου, θα το ξαναπεί όταν θα παιχτεί η ταινία «Ενταση» (1996) του Μάικλ Μάν στο ίδιο πλαίσιο εκδηλώσεων από το ίδιο φεστιβάλ και στην ίδια αίθουσα.

Περαιτέρω σχόλια περιττεύουν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Opinion

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Σπανουδάκη και Εμμανουηλίδου πανηγύρισαν… μαζί το χρυσό στα 100μ. (vid)

Σε κάτι που συμβαίνει σπανίως στον στίβο, Εμμανουηλίδου και Σπανουδάκη έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στα 100 μέτρα και ανέβηκαν αμφότερες στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Σύνταξη

Ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε τραγούδι της Κέιτι Πέρι σε βίντεο από βομβαρισμούς στο Ιράν - Η απάντησή της

«Η μουσική μου έχει σκοπό να ενώνει τους ανθρώπους, όχι να υμνεί τον πόλεμο», ανέφερε η Κέιτι Πέρι, δηλώνοντας παράλληλα ότι ουδέποτε έδωσε άδεια για τη χρήση της μουσικής της στο βίντεο.

Ιόλη Μπέη-Κωνσταντινίδη
Ιόλη Μπέη-Κωνσταντινίδη

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Ένοπλος ανοίγει πυρ, βάζει φωτιά σε σπίτι – 21 τραυματίες

Ένας ένοπλος στη Νέα Υόρκη άνοιξε πυρ και έβαλε φωτιά σε σπίτι. Υπάρχουν τουλάχιστον 21 τραυματίες από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε διπλανά σπίτια.

Upd: 25.07.2026, 22:10
Σοφοκλής Αρχοντάκης
Σοφοκλής Αρχοντάκης

Πώς συγκρίνεται η Ευρώπη με τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου στον ατομικό πλούτο; – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

Ο μέσος πλούτος ανά ενήλικα στη Δυτική Ευρώπη είναι μικρότερος από το μισό του αντίστοιχου στις ΗΠΑ. Οι ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στον διάμεσο πλούτο, ενώ η θέση των ΗΠΑ υποχωρεί σημαντικά - Τελευταία στην κατάταξη η Ελλάδα

Νατάσα Ρουγγέρη
Νατάσα Ρουγγέρη

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Πρωταθλητής ο Καραλής για 6η σερί χρονιά (vid)

O Εμμανουήλ Καραλής... αγχώθηκε λίγο στον τελικό του επί κοντώ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στον Βόλο, τελικά όμως με άλμα στα 5,80μ. αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για 6η σερί φορά.

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Exit mobile version