Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χόλιγουντ: Λίγο πριν την απεργία οι σεναριογράφοι

Χόλιγουντ: Λίγο πριν την απεργία οι σεναριογράφοι

Μια παρατεταμένη απεργία θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά.

Μια κρίσιμη ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες κατά την οποία θα κριθεί έαν συγγραφείς και σεναριογράφοι προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι μισοί από τους σεναριογράφους τηλεοπτικών σειρών εργάζονται σήμερα με τον κατώτατο μισθό, σε σύγκριση με το ένα τρίτο τη σεζόν 2013-2014, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της συντεχνίας. Ο μέσος μισθός των σεναριογράφων στο υψηλότερο επίπεδο σεναριογράφου/παραγωγού έχει μειωθεί κατά 4% την τελευταία δεκαετία.

«Νιώθουμε ότι είμαστε υποτιμημένοι εδώ και χρόνια»

Οι δημιοιυργοί πέζουν τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης να αυξήσουν τις αμοιβές τους σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια απεργία που σίγουρα θα διαταράξει μια βιομηχανία, η οποία σταδιακά ανακάμπτει από την πανδημία και δέχεται από την πλευρά της πιέσεις για να καταστήσει τη ροή πιο κερδοφόρα.

Οι διαπραγματευτές της Συντεχνίας Συγγραφέων της Αμερικής (WGA) ζήτησαν από τα περίπου 11.500 μέλη της να τους παράσχουν την εξουσιοδότηση προκειμένου να κηρύξουν απεργία μετά την 1η Μαΐου, εάν οι συζητήσεις για τη σύμβαση καταρρεύσουν. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα και το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά.

Η ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της απεργίας έχει ως στόχο να πιέσει εταιρείες όπως η Netflix Inc και η Walt Disney Co και να τις πείσει να αυξήσουν τις αμοιβές των συγγραφέων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι αμοιβές τους έχουν υποστεί ζημιά λόγω της επανάστασης του streaming, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μικρότερες τηλεοπτικές σεζόν και μικρότερες πληρωμές.

«Νιώθουμε ότι είμαστε υποτιμημένοι εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Τζον Όγκαστ, σεναριογράφος που συμμετέχει στην επιτροπή διαπραγματεύσεων της συντεχνίας.

Μια παρατεταμένη απεργία θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά

Η τελευταία απεργία της WGA, το 2007 και το 2008, διήρκεσε 100 ημέρες. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν επαναλήψεις και περισσότερα ριάλιτι, ενώ το κόστος για την οικονομία της Καλιφόρνια εκτιμήθηκε σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Milken. Οι περισσότεροι τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί συγγραφείς ζουν στο Λος Άντζελες ή στη Νέα Υόρκη.

πληροφορίες: reuters

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024