Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα και τώρα οραματίζεται εξουσία ο Κασιδιάρης

Ακόμα και τώρα οραματίζεται εξουσία ο Κασιδιάρης

Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν άλλαξε καθόλου από τότε που εμφανιζόταν απειλητικός και προκλητικός στη Βουλή, τότε που κατεύθυνε τους οπαδούς στις θερινές κατασκηνώσεις της Χρυσής Αυγής, σε παραστρατιωτικές ασκήσεις

Οταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας παρέδιδε στην ουσία τα κλειδιά του μορφώματός του στον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο και προέδρου ενός άλλου μορφώματος με την επωνυμία «Εάν», γνώριζε πολύ καλά ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου ίσως να ήταν παρελθόν για τον ίδιο. Ηταν η στιγμή που η αρμόδια επιτροπή της Βουλής συζητούσε την τροπολογία Βορίδη για να του κόψει τον δρόμο προς τις εκλογές.

Στον αντεισαγγελέα λέγεται πως του παρέδωσε τα πάντα, λίστες υποψηφίων, καταστατικό, ακόμα και πρόσβαση στο site του μορφώματός του. Ο Κασιδιάρης καταδικασμένος πρωτοδίκως για εγκληματικές ενέργειες βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, μαζί με άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Εργάζεται ως… νοσοκόμος στο οδοντιατρείο των φυλακών και φροντίζει πάντοτε, όπως λένε, να έχει σκεπασμένο το μπράτσο του στο οποίο έχει τη σβάστικα σε τατουάζ.

Από την ημέρα που τα «έσπασε» με τον Μιχαλολιάκο (τον «φιρερίσκο», όπως τον αποκαλούσαν στη Χρυσή Αυγή), το όραμά του ήταν να ξαναγίνει βουλευτής, να δημιουργήσει δικό του κόμμα, διαφορετικό από τη Χρυσή Αυγή, να έχει δικούς του βουλευτές, που δεν είχαν σχέση με τη Χρυσή Αυγή, να κρύψει τη σβάστικα από το μπράτσο  του, να εξαφανίσει κάποιες φωτογραφίες που τον παρουσίαζαν με όπλα (ρεπλίκες ήταν όπως είπε στη δίκη), στα περιβόητα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τότε που μέλη της χτυπούσαν αλύπητα τους μετανάστες (Πακιστανούς και Αλβανούς), τότε που οι Χρυσαυγίτες νοσταλγούσαν τον ναζισμό και τον φασισμό.

Ακόμα και τώρα μετά την τροπολογία που ήρθε στη Βουλή ο Κασιδιάρης οραματίζεται εξουσία. Επιθυμεί να κατέβει, όπως έλεγε στους συνεργάτες του που τον επισκέπτονται στον Δομοκό, υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, κόντρα στον Μπακογιάννη και εάν ο νόμος δεν τον αφήσει θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, όπου, λέει ότι οι νόμοι και οι τροπολογίες για τη μη κάθοδό του στις εκλογές, «δεν έχουν πέραση». Δεν άλλαξε καθόλου από τότε που εμφανιζόταν απειλητικός και προκλητικός στη Βουλή, τότε που κατεύθυνε τους οπαδούς στις θερινές  κατασκηνώσεις της Χρυσής Αυγής,  σε παραστρατιωτικές ασκήσεις.

Ηταν το πρόσωπο που προέβαλε η Χρυσή Αυγή για να κερδίσει εκλογικούς πόντους στην προεκλογική περίοδο του 2012. Οι σύντροφοί του και ο Μιχαλολιάκος τον αποκαλούσαν τότε «Ηλιάκος» ή ακόμα ορισμένοι «Street Fighter». Ηταν για πολλούς ο ουσιαστικός υπαρχηγός της οργάνωσης και μακρινός συγγενής του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ηταν πρώην καταδρομέας, αλλά το όνομά του είχε αναμειχθεί σε επεισόδια στο παρελθόν.

Από μεγαλοαστική οικογένεια

Προερχόμενος από μεγαλοαστική οικογένεια με πατέρα γιατρό και οικία στο Ντράφι, ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε αντίθεση με τον μικρότερο αδελφό του (πρώην αξιωματικό του στρατού, που σήμερα βρίσκεται στην Κύπρο), αρεσκόταν από την εποχή που ήταν φοιτητής στη Γεωπονική στη νυχτερινή ζωή και στα γρήγορα αυτοκίνητα.

Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του αν κάποιος έδειχνε πως αμφισβητούσε τον «αρχηγό» του και μόνον αυτό, καθώς και την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Ηταν άλλωστε πάντοτε προετοιμασμένος για «αγώνες» στον δρόμο, όπως έλεγαν οι πρώην σύντροφοί του, που και αυτοί αδυνατώντας πολλές φορές να αντέξουν την αλαζονική και επιθετική συμπεριφορά του τον εγκατέλειψαν. Ο Μιχαλολιάκος του έδειχνε στην αρχή ιδιαίτερη εύνοια και δεν το έκρυβε. Στο ψηφοδέλτιό του τον τοποθέτησε πρώτο για να εκλεγεί «κόβοντας» κάθε άλλο υποψήφιο με επίθετο που άρχιζε από κάπα και πάνω, ενώ κάθε φορά που τον συναντούσε τον αποκαλούσε «Λιάκο μου» και αμέσως μετά του έλεγε «Χαιρετισμούς στον Τακάρα». Ποιος είναι όμως ο «Τακάρας»; Ο πατέρας του Κασιδιάρη.

Αποστολή του ως εκλεγμένος πλέον βουλευτής ήταν να διαχειριστεί επικοινωνιακά την «επιχείρηση Χρυσή Αυγή». Πολλές φορές οι σύντροφοί του άκουγαν να σιγοτραγουδά στα γραφεία του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, τον ύμνο της: «Οταν περνά η Χρυσή Αυγή αδειάζουν οι δρόμοι από τους προδότες…»

Ηταν μόλις δύο ημερών βουλευτής και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις επιθετικές συμπεριφορές του. Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή έδειξε πανελληνίως (και σε απευθείας μετάδοση) τη δύναμη των… ιδεών του, γρονθοκοπώντας τη συνομιλήτριά του Λιάνα Κανέλλη, βουλευτού του ΚΚΕ και πετώντας νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα του γρονθοκοπήματος έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου. Κυνηγώντας την τηλεθέαση ουκ ολίγα δίκτυα καλούσαν εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής προσδοκώντας κάποια ακραία αντίδρασή τους που θα ανέβαζε την τηλεοπτική αδρεναλίνη.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024