Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκορπιός: Μεγαλώνει για διπλάσιους VIP επισκέπτες το νησί του Ωνάση

Σκορπιός: Μεγαλώνει για διπλάσιους VIP επισκέπτες το νησί του Ωνάση

Τουριστικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών προβλέπει το τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο που έχει δρομολογήσει ο ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο θρυλικό νησί του Ωνάση

Διπλάσιο αριθμό κλινών και αύξηση της δομούμενης επιφάνειας κατά περίπου 10.000 τετραγωνικά μέτρα προβλέπει το τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Μυκήναι ΑΕ, για την ανάπτυξη υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Σκορπιό, το θρυλικό νησί του Ωνάση.

Το τροποποιημένο σχέδιο για τη δημιουργία μονάδας VIP exclusive club, που έχει δρομολογήσει ο ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, με στόχο την προσέλκυση VIP ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο, προβλέπει σημαντική αύξηση αλλά και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης στις εγκεκριμένες κτιριακές ενότητες της επένδυσης, αρχικού προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ.

Τα παλιά κτίσματα στον Σκορπιό που χρησιμοποιούσε ο έλληνας κροίσος θα ενταχθούν αρμονικά στη νέα επένδυση, ενώ το σύνολο των υφιστάμενων υποδομών θα αναβαθμιστεί

Ειδικότερα, με βάση την αίτηση που κατέθεσε η Μυκήναι ΑΕ στην εταιρεία Enterprise Greece, Greece, η δομούμενη επιφάνεια αυξάνεται από 21.547,35 τ.μ. σε 31.412,12 τ.μ., ο συντελεστής δόμησης ανεβαίνει από 0,05 σε 0,07, ενώ ο αριθμός των κλινών σχεδόν διπλασιάζεται φτάνοντας τις 120, από 65 που προβλέπονταν αρχικά.

Η σχετική αίτηση για αύξηση και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης της επένδυσης στο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση κατατέθηκε στις 9 Μαρτίου 2023 και αφορά την τροποποίηση της με αριθμό 24 απόφασης ΔΕΣΕ (ΦΕΚ 24/Β/12-01-2018), με την οποία η επένδυση εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3894/2010, που αφορά την επιτάχυνση και τη διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων.

Τι προβλέπει η επένδυση

Υπενθυμίζεται ότι ο ρώσος μεγιστάνας αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση, το 2013, με στόχο να τον μεταμορφώσει σε ένα υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο, που θα προσελκύει την ελίτ του παγκόσμιου τουρισμού.

Συγκεκριμένα, όπως έχει περιγραφεί από τον φορέα υλοποίησης του έργου, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για τη φιλοξενία-διαμονή 130 ατόμων προσωπικού.

Στον χώρο θα αναπτυχθούν επίσης τουριστικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών για να καλύψουν τις ανάγκες των VIP επισκεπτών του νησιού.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024