Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Προκαλούν με κάθε ευκαιρία – Μιλούν για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»

Τουρκία: Προκαλούν με κάθε ευκαιρία – Μιλούν για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»

Την προκλητική ρητορική της Άγκυρας επανέλαβε από την Θράκη ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής.

Η τουρκική ηγεσία δεν αφήνει ούτε μέρα πλέον που να μην υπενθυμίζει πως δεν έχει σκοπό να αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστο την αναθεωρητική της ατζέντα.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής από την Κομοτηνή έκανε «επιτάφιο» στην επιχειρούμενη ελληνοτουρκική προσέγγιση, αναφερόμενος σε «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» και καταπατώντας την Συνθήκη της Λωζάνης.

«Φυσικά κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ, αναφερόμαστε στον αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, τον δρ. Σαντίκ Αχμέτ που είναι το όνομα σύμβολο», είπε για τον μειονοτικό βουλετή που πέθασε σε τροχαίο.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι «παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις, ελπίζουμε στη διατήρηση της ηρεμίας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην πάγια θέση μας για ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση της διαφοράς μας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

Στην Ίμβρο Βαρθολομαίος και Δένδιας

Παρά τις προσπάθειες της τουρκικής ηγεσίας να χαλάσει το κλίμα ηρεμίας, ο ελληνισμός της Ίμβρου, την οποία επισκέφτηκε την Μεγάλη Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν το βάζει κάτω.

«Η προϋπόθεση για να μπορέσει αυτός ο τόπος να θυμίζει κάπως τις παλιές ημέρες, προϋποθέτει μια ηρεμία ανάμεσα στους δύο λαούς», λέει ο νομικός σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους Έλληνες, που επέλεξαν και μπόρεσαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν μια ζωντανή κοινότητα εδώ. Και η πιο μεγάλη χαρά είναι να βλέπει κανείς τα παιδιά – 60 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Ίμβρου και είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024