Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Προκλήσεις σε διπλωματικούς τόνους

Τουρκία: Προκλήσεις σε διπλωματικούς τόνους

Ακόμα και αν το κλίμα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας μεταστράφηκε δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι λύθηκαν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα.

Επιστροφή στις προκλήσεις και τις απειλές ή απλώς υπενθύμιση ότι οι πάγιες διεκδικήσεις και θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει; Η Αθήνα θεωρεί ότι ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απλώς επιβεβαίωσε ότι η Αγκυρα παραμένει σταθερή στις πάγιες θέσεις και διεκδικήσεις της. Παρά την αλλαγή του πολιτικού κλίματος, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μια εξειδίκευση των όσων εννοούσαν και τις προηγούμενες ημέρες οι τούρκοι αξιωματούχοι όταν αναγνώριζαν ότι οι «διαφορές» υπάρχουν, παρά το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Κάτι που δεν αρνούνταν ούτε σε Μέγαρο Μαξίμου και ΥΠΕΞ, όταν σημείωναν ότι το παράθυρο ευκαιρίας πρέπει να αξιοποιηθεί μεν, δηλώνοντας ότι «δεν είμαστε αφελείς», δε. Αφού ακόμα και αν το κλίμα μεταστράφηκε δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι λύθηκαν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα.

Επαφές «για το θεαθήναι»

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για επαφές «για το θεαθήναι, σε κενό εθνικής στρατηγικής», οι οποίες «αξιοποιούνται από την Τουρκία για αποκατάσταση της διεθνούς της εικόνας».

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε πως η Αθήνα παραμένει ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και η μία διαφορά της με την Τουρκία πρέπει να λυθεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Ο Νίκος Δένδιας άφησε ανοιχτό (ΕΡΤ) το ενδεχόμενο «φρεσκαρίσματος» της διαδικασίας των διερευνητικών, ενώ στάθηκε στη δήλωση Τσαβούσογλου ότι οι κυβερνήσεις που θα προκύψουν από τις εκλογές πρέπει να αξιοποιήσουν το μομέντουμ των «ήρεμων νερών».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024