Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσιογράφοι στην Τουρκία: Με 2 βόμβες από τα ελληνικά F-35 και πάει... το Αναντολού

Δημοσιογράφοι στην Τουρκία: Με 2 βόμβες από τα ελληνικά F-35 και πάει… το Αναντολού

«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζει η Γενί Σαφάκ τις απόψεις δύο δημοσιογράφων που τόλμησαν να θίξουν την αξία του πρώτου «αεροπλανοφόρου» TCG Anadolu της Τουρκίας...

«Ενα νέο σκάνδαλο προστέθηκε σ’ αυτά που ακούγονται στη Halk TV, που χρηματοδοτούνταν από το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα – CHP (σ.σ.: του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου)», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ της Τουρκίας.

«Ποιον θ’ αμφισβητήσετε;»

Και συνεχίζει, εξηγώντας ότι η παρουσιάστρια του καναλιού Halk TV, η Αϊσενούρ Αρσλάν, εξέφρασε τη θέση δημόσια: «Μπορεί να βάλετε ένα επιθετικό UAV στο TCG Anadolu (φωτογραφία, επάνω), αλλά ποιον θ’ αμφισβητήσετε μ’ αυτά τα επιθετικά UAV; Τα F35;» είπε προς τον καλεσμένο της εκπομπής, τον συντάκτη της εφημερίδας Cumhuriyet, Ορχάν Μπουρσαλί, υπονοώντας σαφώς τα νέα αεροσκάφη που θα παραλάβει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Και ο καλεσμένος της εκπομπής, προσθέτει η Γενί Σαφάκ, αμφισβητώντας την ισχύ του νέου αποκτήματος του τουρκικού στόλου, χρησιμοποίησε σκανδαλώδεις εκφράσεις, λέγοντας ότι «Με δύο βόμβες από ψηλά… Τέλος πάντων, είναι δύσκολο να μπεις σ’ αυτά τα θέματα».

Σόου Ερντογάν

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επιδοθεί σε προεκλογικό σόου, εγκαινιάζοντας το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο (σ.σ.: αεροπλάνα δεν θα έχει, αλλά έτσι το ονομάζουν), τονίζοντας ότι «Αυτό το πλοίο το βλέπουμε και ως σύμβολο που θα ενισχύσει τη θέση μας ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής και ως χώρα που έχει λόγο στον κόσμο στο πλαίσιο του Αιώνα της Τουρκίας».

Προσοχή στα ελληνικά υποβρύχια

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που αμφισβητείται η αξία του νέου αποκτήματος της Τουρκίας αφού τον Ιανουάριο και ο γνωστός τούρκος απόστρατος και αναλυτής Ερντογάν Καρακούς είχε επισημάνει τον κίνδυνο που διατρέχει από τα ελληνικά υποβρύχια.

Κατ’ αρχάς είχε ξεκαθαρίσει ότι «Δεν πρόκειται για αεροπλανοφόρο. Κι’ επειδή δεν είναι αεροπλανοφόρο, καθώς επιβάλλεται να προστατευτεί, πρέπει οπωσδήποτε να προστατευτεί σε περιοχή όπου θα είναι σαφής η αεροπορική δύναμη της Τουρκίας».

Και συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «Αν με ρωτούσατε, το πιο κατάλληλο μέρος γι’ αυτό είναι το Τάσουτζου (σ.σ.: στη νότια Τουρκία, κοντά στην Αττάλεια). Διότι υπάρχει στα ελληνικά ΜΜΕ η δήλωση δύο ελλήνων στρατηγών: “Ενα τόσο μεγάλο πλοίο εμείς θα το τορπιλίσουμε”. Αυτό είναι που είπαν».

«Πραγματικά πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό το πλοίο να προστατευτεί σε τοποθεσία μακριά από τις περιοχές όπου χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα τα υποβρύχια» πρόσθεσε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024