Ουκρανία: Αυτό είναι το κολοσσιαίο οχύρωμα των 70 χιλιομέτρων των Ρώσων για να κρατήσουν τον έλεγχο της Ζαπόριζια
Το σκάψιμο της τάφρου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.
Ο κόσμος ολόκληρος μπορεί να ασχολείται με τα Pentagon Leaks, οι Ρώσοι όμως χτίζουν ένα «γιγαντιαίο όρυγμα» 70χιλιομέτρων στην περιοχή της Ζαπόριζια για να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά την αντεπίθεση των Ουκρανών που αναμένεται από στιγμή σε στιγμή.
Τις σχετικές πληροφορίες έδωσε το Ουκρανικό Κέντρο Δημοσιογραφικής Έρευνας, που δημοσιοποίησε και σχετικές εικόνες, από τον δορυφόρο Sentinel-2.
Το «γιγαντιαίο όρυγμα» στη νοτιοανατολική Ουκρανία βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα πίσω από τη ρωσική γραμμή, γεγονός που υποδηλώνει το φόβο της Μόσχας για οπισθοχώρηση.
Ο φόβος του Πούτιν
Το οχυρό, χτίζεται καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται σοβαρά ανήσυχος ότι μπορεί να χάσει τη στρατηγικής σημασίας περιοχή, μετά την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η αμυντική οχύρωση περιλαμβάνει χαρακώματα και αντιαρματικές οχυρώσεις.

πηγη: GJIN Ukraine/e2w
Να σημειωθεί ότι το σκάψιμο της τάφρου ξεκίνησε από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις τον Σεπτέμβριο του 2022 – με τους Ρώσους να χρησιμοποιούν εργάτες από το Κιργιστάν και άλλα κράτη της Κεντρικής Ασίας, ορισμένοι από τους οποίους παραπονέθηκαν ότι δεν πληρώνονται επαρκώς.
Το έργο ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου.
Η σιγουριά των Ουκρανών
Σχολιάζοντας τα παραπάνω με καυστική διάθεση η Ναταλία Γκουμενιούκ, εκπρόσωπος Τύπου για τις αμυντικές δυνάμεις στα νότια της Ουκρανίας είπε ότι αυτό θα είναι το μόνο επίτευγμα της Ρωσίας σε αυτόν τον πόλεμο.
«Τουλάχιστον θα πετύχουν μια νίκη σε κάτι. Γιατί δεν θα δουν άλλες νίκες.
Ας έχουν το ρεκόρ των χαρακωμάτων», δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
- Ρίνγκο Σταρ: Τα λάθη, η σκηνή, τα «ναι» στη μαριχουάνα και τα «όχι» στην πίτσα
- Γιατί δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με την επιτυχία;
- Χόλιγουντ: Διάσημοι ηθοποιοί αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount – Warner Bros
- Το «πείραμα» του Σεν Ντενί – Ένα πολιτικό «εργαστήριο» για την Αριστερά στη Γαλλία
- Καθυστερημένη αντιμετώπιση σε ουρολογικές παθήσεις λόγω … ταμπού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442