Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπάγερν σκέφτεται ακόμα και να διώξει τον Μανέ στο τέλος της σεζόν μετά την επίθεσή του στον Σανέ

Η Μπάγερν σκέφτεται ακόμα και να διώξει τον Μανέ στο τέλος της σεζόν μετά την επίθεσή του στον Σανέ

Οργή στη Βαυαρία για τη συμπεριφορά του «μυστήριου» σενεγαλέζου» που δείχνει αδιαφορία ακόμα και στις προπονήσεις

Ηταν άνοιξη του 2021 όταν ο Σαντιό Μανέ επισκέφτηκε το γραφείο του προπονητή του στη Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, για να του ανακοινώσει την απόφασή του να φύγει. Εκείνη την περίοδο οι Κόκκινοι διέρχονταν ατραπούς. Είχαν αποκλειστεί από Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, ηττήθηκαν στο Κομιούνιτι Σιλντ και στην Πρέμιερ Λιγκ έδιναν τιτάνιο αγώνα για να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το άλλοτε άτρωτο Ανφιλντ είχε γίνει το αγαπημένο γήπεδο των αντιπάλων τους. Μπέρνλι, Μπράιτον, Εβερτον, Φούλαμ, έστηναν πικ νικστον αγωνιστικό χώρο του ιστορικού γηπέδου. Η ανακοίνωση του Μανέ ωστόσο ήταν το πιο βαρύ χτύπημα που δεχόταν ο Κλοπ. Ο Γερμανός κατάφερε τελικά να πείσει τον Σενεγαλέζο να μείνει ακόμα έναν χρόνο για να του δώσει το περιθώριο να τον αντικαταστήσει.

Ο Μανέ έφυγε τελικά πέρυσι το καλοκαίρι για το Μόναχο και την Μπάγερν σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες μεταγραφές της σεζόν. Οι Βαυαροί πανηγύριζαν σαν να πέτυχαν την πιο σπουδαία νίκη των τελευταίων χρόνων. Το να αποκτάς ένα από τα διαμάντια του στέμματος της Λίβερπουλ για 32 εκατ. ευρώ ήταν ασφαλώς μια τεράστια επιτυχία. Ακόμα και ο δύστροπος Ούλι Χένες ήταν ικανοποιημένος με τις κινήσεις του αθλητικού διευθυντή της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Ενθουσιασμός ωστόσο υπήρχε και στην πλευρά της Λίβερπουλ, μετά την απόκτηση του Ουρουγουανού Ντάργουϊν Νούνιες ως αντικαταστάτη του Μανέ.

Δέκα μήνες αργότερα αποδεικνύεται πως το διαζύγιο Λίβερπουλ-Μανέ ήταν τελικά μια συμφωνία lose-lose. Βγήκαν όλοι χαμένοι.

Στις πρώτες ημέρες παρουσίας του στο Μόναχο ο Μανέ υπογράμμιζε στις συνεντεύξεις του πως η απόφασή του να φύγει από το Ανφιλντ είχε σχέση με το κυνήγι της πρόκλησης, όπως είχε μάθει από μικρό παιδί, όταν δεν υπήρχε φαγητό στο σπιτικό τραπέζι.

Η αλήθεια ήταν διαφορετική. Ο Μανέ ήταν ένας από τους πιο κακοπληρωμένους παίκτες της Λίβερπουλ, μισθολογικά βρισκόταν πιο κάτω ακόμα και από τους Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Μίλνερ και Χέντερσον. Στην Μπάγερν πήρε τα τετραπλάσια χρήματα, πάνω από 22 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς τα πόνους, που τον κατέστησαν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της γερμανικής ομάδας.

Ο Μανέ έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στη νοοτροπία της Μπάγερν. Ο σοβαρός τραυματισμός του δέκα ημέρες πριν ενσωματωθεί με την Εθνική Σενεγάλης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Η επίθεσή του στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στα αποδυτήρια, ενώπιον όλων των παικτών, μετά τον επαναληπτικό αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Μόναχο, γιατί αγωνίστηκε μόλις οκτώ λεπτά, αποτέλεσε μία από τις αιτίες της μπρούτα απόλυσης του νεαρού γερμανού προπονητή. Θεωρήθηκε από την ηγεσία του κλαμπ, πως ο Νάγκελσμαν είχε χάσει τα αποδυτήρια. Η εκτίμηση ήταν τραγικά εσφαλμένη.

Ο εγωϊσμός

Στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι, στο Ετιχαντ ο Μανέ αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 83ο λεπτό υπήρξε μια ασυνεννοησία με τον Σανέ και ο τελευταίος του έκανε έντονες παρατηρήσεις.

Ο εγωισμός του Σενεγαλέζου είχε ματώσει. Στις κατακόμβες του γηπέδου ζήτησε τον λόγο από τον συμπαίκτη του και στο τέλος τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πρηστεί το χείλος του Σανέ.

Η πόρτα της εξόδου για τον Μανέ μόλις είχε ανοίξει. Αν δεν αλλάξει κάτι συγκλονιστικό στην απόδοσή του μέχρι το τέλος της σεζόν, η Μπάγερν θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από την παρουσία του άλλοτε κορυφαίου αφρικανού ποδοσφαιριστή ο οποίος δείχνει μια πρωτοφανή αδιαφορία ακόμα και στις προπονήσεις και οι συμπαίκτες του θεωρούν μυστηριώδη τη συμπεριφορά του.

Ο αέρας που αναπνέει ο Σανέ στο Μόναχο έγινε ξαφνικά πολύ λεπτός, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται η ανακοίνωση του κλαμπ για τις πρώτες κυρώσεις που θα επιβληθούν στον ποδοσφαιριστή για την επίθεσή του στον Σανέ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης συνέντευξη Τύπου του Τόμας Τούχελ ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τη Χόφενχμαϊμ.

Ωστόσο η αγωνιστική κρίση φαίνεται πως θα έχει επιπτώσεις και στα υψηλότερα πατώματα. Τελευταίο δημοσίευμα του Kicker αναφέρει πως θα αξιολογηθούν οι αποφάσεις των δύο ανθρώπων που φέρουν ευθύνη για την κατάρτιση του ρόστερ της ομάδας, του αθλητικού διευθυντή Χασάν Σαλιχάμιτζιτς και του τεχνικού διευθυντή, Μάρκο Νέπε.

Αποδείχτηκε πως η επιλογή του Μανέ δεν ήταν η ενδεδειγμένη για να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Λεβαντόφσκι για την Μπαρτσελόνα, ενώ ερωτηματικά έχουν γεννηθεί και για τη χρησιμότητα των επίσης νεοαποκτηθέντων Χράβενμπερτς και Τελ.

Θεωρούνται επίσης υπεύθυνοι για την απόλυση του Νάγκελσμαν, μία απόφαση που την υποδέχτηκε ο ποδοσφαιρικός κόσμος με ειρωνεία. Τουλάχιστον η UEFA απομάκρυνε τον freelancer δημοσιογράφο που αναρωτήθηκε μέσω της ιστοσελίδας της «τι να σκέφτεται άραγε ο Νάγκελσμαν», κι ενώ το σκορ ήταν ήδη 3-0 στο ματς με τη Σίτι.

Η κριτική για τα δύο στελέχη έχει ενταθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε ο Νέπε να μην κάθεται πλέον στον πάγκο της ομάδας, δίπλα στον Τούχελ.

Το διαζύγιο Μανέ-Λίβερπουλ είχε δυσμενείς επιπτώσεις και στους Κόκκινους, με την ομάδα του Κλοπ να διανύει τη χειρότερη σεζόν από την ημέρα που την ανέλαβε ο γερμανός προπονητής. Ένας χωρισμός από τον οποίον δεν κέρδισε κανένας.

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024