Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σωστή νοοτροπία «δείχνει» τον δρόμο στο πρωτάθλημα

Η σωστή νοοτροπία «δείχνει» τον δρόμο στο πρωτάθλημα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα και στα έξι παιχνίδια που απομένουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός ήταν με την «πλάτη στον τοίχο» στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, καθώς η ήττα του στο πρώτο ματς με 3-0. καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή του στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Οι πειραιώτες έκαναν πάντως αυτό που έπρεπε να κάνουν στη ρεβάνς, να τα δώσουν όλα για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούσαν.

Το έκαναν και μάλιστα με το παραπάνω οι «ερυθρόλευκοι» αλλά… πληγώθηκαν ξανά από ένα αυτογκόλ και μάλιστα σε κομβικό σημείο της αναμέτρησης.

Ένα αυτογκόλ που έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει (1-1) και να μην βρεθεί σε ακόμα δυσκολότερη θέση από ένα δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Γιατί όλοι μπορούν να φανταστούν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν το γκολ του Χουάνγκ έκανε το 2-0 και όχι το 2-1.

Έχουμε όμως πολλές φορές πει με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ στο Φάληρο αλλά αποκλείστηκε, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού για να «κυνηγήσουν» το μεγάλο κόλπο.

Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που σίγουρα ικανοποίησε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, γιατί πολύ απλά είδαν μια ομάδα που πάλεψε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Είχαν τη σωστή νοοτροπία οι ερυθρόλευκοι στη ρεβάνς με την ΑΕΚ άσχετα με το αν δεν μπόρεσαν ν’ ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει λοιπόν ανάλογη νοοτροπία και στα έξι παιχνίδια που απομένουν για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για τους πρωταθλητές.

Μπορεί αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι να είναι έξι πόντους μακριά από την κορυφή αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί και είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να δώσει το 110% των δυνατοτήτων του και στο τέλος θα κάνει το ταμείο.

Αυτό πάντως με τα λάθη των κεντρικών αμυντικών και τα αυτογκόλ την φετινή σεζόν είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο και μάλιστα δεν λέει να τελειώσει.

Όπως και να’ χουν πάντως τα πράγματα οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού είναι υποχρεωμένοι να δείξουν την ίδια νοοτροπία σε όλα τα ματς των πλέι οφ, αρχής γενομένης από τον μεγάλο αγώνα με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Γιατί όλα θα είναι διαφορετικά στην μάχη του τίτλου αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Ένωση στο επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων και δεν χωρά αμφιβολία πως οι πειραιώτες μπορούν να μαζέψουν άμεσα την διαφορά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024