Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3.000.000€ για έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου

3.000.000€ για έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 3.000.000€ για αποκαταστάσεις οδών, ανακατασκευές γεφυριών και έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου, από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών των υποδομών στις Αχερούνες και στον Πεύκο από την θεομηνία 9/7/2022 και αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Αχερούνες» στο «ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών α) υποδομών ΟΤΑ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για:

  • Την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού Αχερούνες με την εφαρμογή της μελέτης οριοθέτησής, η οποία προβλέπει διεύρυνση του πλάτους του ρέματος από 6,5μ κλιμακωτά στα ορεινά κομμάτια έως 17 μετρά στην εκβολή του. Οι όχθες του ποταμού εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού θα προστατευτούν με συρματοκιβώτια και με λιθορριπές.
  • Να κατασκευαστούν εκ νέου τα 4 γεφύρια στις νέες διαστάσεις του ποταμού ανοίγματος από 7 έως 17 μετρά ανάλογα με τις θέσεις που υπάρχουν σε σχέση με την διαπλάτυνση του ρέματος.
  • Αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου εντός οικισμού Αχερούνων με ασφαλτόστρωση και ανακατασκευή του παραλιακού τμήματος το οποίο έχει διαλυθεί τελείως.

Πηγή: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην υπόλοιπη περιοχή θα γίνει αποκατάσταση της επενδυμένης τριγωνικής τάφρου στον δρόμο προς τον Πεύκο με σκυρόδεμα και ασφαλτόστρωση των κατεστραμμένων τμημάτων του δρόμου προς Διαπόρι, Σκυριανό άλογο και Μέγκλου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024