Ο Δήμος Κατερίνης και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης θα χρηματοδοτηθούν με 700.000 ευρώ για να αποκαταστήσουν ζημιές που προξένησαν στο Δήμο ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης/Αποχέτευσης Κατερίνης, για την «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες («Άριελ») την 1.12.2022.

Υπενθυμίζεται, ότι, ο Δήμαρχος Κατερίνης αμέσως μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, με αρμοδιότητα στα θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, τον ενημέρωσε διεξοδικά για τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στο παραλιακό μέτωπο: οικίες, επαγγελματικοί χώροι, διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, υποδομές κ.α., από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα της 1ης Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου μετά την πτώση βράχων

Παράλληλα, παρέδωσε εμπεριστατωμένους φακέλους, που ετοίμασαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ και επικεντρώθηκαν στην αποτίμηση των ζημιών (σημεία που επλήγησαν, φωτογραφικό υλικό, έκταση των ζημιών κ.λ.π.).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr