Εξελίσσεται η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Κατερίνης, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της αστικής παρέμβασης την Άνοιξη.

Eξελίσσονται από τον Δήμο Κατερίνης, οι παρεμβάσεις ανάπλασης της οδού Λεωφόρου Στρατού, στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας. Ένα έργο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του παραλιακού μετώπου, καθώς είναι η πρώτη παράλληλη οδός μετά την ακτογραμμή.

«Με τη σημαντική αυτή παρέμβαση βελτιώνουμε αισθητά την εικόνα του αστικού παραλιακού περιβάλλοντος και των ακτών μας» σημειώνει σε δήλωσή του,  ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Η ταυτότητα των εργασιών

Το έργο προϋπολογισμού 511.500,00 € εκτείνεταιαπό το ύψος της πλατείας (Αγία Φωτεινή – τέλος σταμπωτού δαπέδου), έως τη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου (ΜΕΝΤΑ), ενώ η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Πιο συγκεκριμένα: το τμήμα της Λ. Στρατού που αναπλάθεται έχει μήκος 273μ. ενώ το πλάτος της μεταβάλλεται, με μέσο πλάτος 12μ. συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων πεζοδρομίων.

Επιπλέον, στην οδό γίνεται χρήση βιοκλιματικών υλικών, ενώ εξασφαλίζεται η πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλα τα σημεία της διαμόρφωσης, καθώς καταργούνται οι ανισοσταθμίες μεταξύ πεζοδρομίων και οδοστρώματος κίνησης οχημάτων, και τοποθετούνται  ειδικά πλακίδια όδευσης οδηγού τυφλών.

Επίσης, στο επίκεντρο των παρεμβάσεων είναι η τοποθέτηση σε μήκος 180μ. ένθεν και ένθεν του άξονα της οδού (μεταξύ αγωγών και ρυμοτομικών) νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού αποτελούμενου από 16 ιστούς με τα ανάλογα φωτιστικά σώματα (τύπου LED), πίλαρ και υπόγειες καλωδιώσεις.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων υλοποιούνται: τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής, τοποθέτηση  αγωγών αποχέτευσης ομβρίων για την παροχέτευση των ομβρίων της Λ. Στρατού προς το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και κατασκευής καναλιού μικρής παροχής, προκειμένου να οδηγούνται τα όμβρια προς τα φρεάτια υδροσυλλογής κ.ο.κ.

Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει το αργότερο στο τέλος της άνοιξης του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr