Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργείται αστικό πάρκο 6,5 στρεμμάτων στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων Λάρισας

Δημιουργείται αστικό πάρκο 6,5 στρεμμάτων στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων Λάρισας

Ένα μεγάλο πάρκο γειτονιάς, με έμφαση στο παιδί, δημιουργείται στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων Λάρισας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 του έργου «Αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου εκπαιδευτικών μονάδων και κατασκευή παιδικής χαράς», με συνολικό προϋπολογισμό 2.210.000 ευρώ.

Η ανάπλαση πραγματοποιείται εντός του Οικοδομικού Τετραγώνου (Ο.Τ.) 977 που περιβάλλεται από τις οδούς 23ης Οκτωβρίου, Αιόλου, Πλούτωνος και Ηρώων Πολυτεχνείου, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας.

Στο χώρο λειτουργούν σήμερα το «Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων» και ένας παιδικός – βρεφικός σταθμός (13ος Παιδικός Σταθμός) του Δήμου, ενώ παράλληλα φιλοξενείται και ένα νηπιαγωγείο (9ο Νηπιαγωγείο). Επιπλέον, στη νοτιοδυτική πλευρά του Ο.Τ. 977, στη συμβολή των οδών 23ης Οκτωβρίου και Αιόλου, στεγάζεται ένας ακόμη δημοτικός παιδικός – βρεφικός σταθμός (1ος Παιδικός Σταθμός).

Συνολικά προβλέπεται αστική ανάπλαση σε επιφάνεια 6.446 τ.μ., με δυνατότητα εισόδου στο χώρο τόσο από την οδό Αιόλου όσο και από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορά:

  • στην αναβάθμιση του προαύλιου χώρου του πρώην Ορφανοτροφείου θηλέων Λάρισας, με την δημιουργία νέας παιδικής χαράς και την διαμόρφωση χώρου αναψυχής,
  • τον εξωραϊσμό των αύλειων χώρων των υφιστάμενων μονάδων αγωγής και διαπαιδαγώγησης και
  • την εκ νέου χωροθέτηση και την πλήρη εγκατάσταση ενός ακόμη σχολικού προαυλίου για την επίτευξη συνθηκών ασφαλείας και ποιότητας και την ικανοποίηση, λειτουργικά και αισθητικά, των αυξημένων αναγκών των χρηστών όλης της ευρύτερης περιοχής.

Βασικός σκοπός των παρεμβάσεων αποτελεί η δημιουργία ενός πολυλειτουργικού χώρου, προσβάσιμου για όλους, με τη μορφή ενός μεγάλου πάρκου γειτονιάς, με έμφαση στο παιδί.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024