Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμμηνόπαυση: Δεν ήρθε το τέλος της σχέσης - «Με τον άντρα μου ήρθαμε πιο κοντά»

Εμμηνόπαυση: Δεν ήρθε το τέλος της σχέσης – «Με τον άντρα μου ήρθαμε πιο κοντά»

«Ένιωθα σαν να είχα χάσει ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου και ανησυχούσα για το τι θα σήμαινε αυτό για το γάμο μου».

Στα 47 της, η Emma Reid μετά από 21 χρόνια σεξουαλικά ικανοποιητικού γάμου, έφτασε στην εμμηνόπαυση και σταμάτησε να έχει οργασμούς.

«Αυτό που παλιότερα διαρκούσε λεπτά, τώρα διαρκούσε ώρες. Ο Κέβιν έκανε ό,τι μπορούσε για να έχω κάποια απόλαυση από το σεξ, αλλά ήταν σαν να ήμουν νεκρή από τη μέση και κάτω. Μετά από λίγο, σταμάτησα να θέλω να προσπαθώ, γιατί ήταν τόσο καταθλιπτικό να ελπίζω συνέχεια ότι κάτι θα συμβεί, μόνο και μόνο για να απογοητευτώ» αναφέρει η ίδια για τις στιγμές απόλαυσης που δεν μπορούσε να έχει.

«Ένιωθα σαν να είχα χάσει ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου και ανησυχούσα για το τι θα σήμαινε αυτό για το γάμο μου», ανέφερε στη The Sun.

Emma has now managed to rekindle the lost spark with her partner Kevin

«Λένε ότι τα περισσότερα πράγματα βελτιώνονται με την ηλικία, αλλά για πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου και εμού, αυτό δεν περιλαμβάνει το σεξ».

Στo νέο βιβλίο «Feeling Blah?» της Tanith Carey, η ίδια λέει πως «συνήθως, η απώλεια απόλαυσης του σεξ ή η αδυναμία να απολαύσετε ευχάριστες εμπειρίες στο κρεβάτι πλήττει τις γυναίκες γύρω στην ηλικία της προεμμηνόπαυσης, μεταξύ 45 και 55 ετών, και έναν μικρότερο αριθμό ανδρών περίπου στην ίδια ηλικία».

«Προκαλείται όταν το κύριο σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, όπου σχηματίζονται τα συναισθήματα ευχαρίστησης, δε λειτουργεί πλέον όσο καλά θα έπρεπε λόγω ορμονικών αλλαγών και νευρικής βλάβης με την πάροδο του χρόνου».

Και ο οργασμός;

Η Emma, ωστόσο, είναι μία από το 15% περίπου των γυναικών που λένε ότι δεν μπορούν πλέον να πάρουν οργασμό , παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαν τη δυνατότητα.

Οι εναλλαγές της διάθεσης, οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις την έκαναν να νιώθει εξουθενωμένη και ευερέθιστη. Το σεξ ήταν το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό της.

«Ήταν μια τεράστια αλλαγή στη σχέση μου με τον Κέβιν, καθώς πριν από αυτό η σεξουαλική μας ζωή ήταν εξαιρετικά υγιής» λέει.

«Κάναμε έρωτα τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, ειδικά όταν η κόρη μου, τώρα 33 ετών, είχε φύγει από το σπίτι το 2007.

«Είπα στον εαυτό μου ότι η έλλειψη επιθυμίας μου ήταν κάτι προσωρινό και ότι όταν ξεπερνούσα τα χειρότερα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τα πράγματα θα επέστρεφαν στο φυσιολογικό».

Ήρθαμε πιο κοντά

«Αν μη τι άλλο, όμως, το να μην έχουμε σεξουαλική ζωή στην πραγματικότητα μας έφερε πιο κοντά στο τέλος.

«Έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία φορά που κάναμε σεξ, αλλά τώρα μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε και να είμαστε στοργικοί χωρίς την πίεση ενός ατόμου να θέλει να προχωρήσει σε σεξ και ο άλλος να μην το νιώθει».

«Υπάρχουν επίσης εύκολοι τρόποι για να αναζωπυρώσετε τη σεξουαλική σας ορμή, από το μασάζ μέχρι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας ή/και έναν επαγγελματία. Εάν μπορείτε να δουλέψετε μόνοι σας για να καλέσετε τα χημικά της χαράς, είναι πιο πιθανό να βρείτε τον δρόμο σας πίσω στη σεξουαλική απόλαυση».

Και πράγματι, η Emma νιώθει τώρα τόσο ευτυχισμένη που κατάφερε να αναζωπυρώσει τη χαμένη σπίθα με τον σύντροφό της.

«Συνειδητοποιώντας πόσο σημαντική είναι η αδελφή ψυχή μου για μένα, όλα αυτά τα χρόνια μετά την έναρξη της ανηδονίας, προσπάθησα να επαναφέρω τη σημαντική οικειότητα και τη σεξουαλική ζωή» λέει η Emma.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024