Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τον βολεύει να διαλέξει αντίπαλο

Τον βολεύει να διαλέξει αντίπαλο

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφύγει τα σενάρια.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας (που παρεμπιπτόντως αποθεώθηκε στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου της Stark Arena στο Βελιγράδι) όταν ρωτήθηκε εάν η ομάδα του διαλέγει αντίπαλο ήταν κάθετος.

«Όχι, σε καμία περίπτωση διότι όποτε διαλέγεις ομάδα για αντίπαλο, ο Θεός του μπάσκετ σε τιμωρεί».

Και όμως οι πρωταθλητές πρέπει να διαλέξουν αντίπαλο από το ζευγάρι ΜπασκόνιαΖαλγκίρις (την μία από τις δύο που θα «κλείσει» ουσιαστικά την οκτάδα).

Για να το ξεκαθαρίσουμε οι ίδιοι έχουν μπροστά τους τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρωτιά κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν καμία ελληνική ομάδα στην ιστορία της ενιαίας Ευρωλίγκας.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσουν τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ τη Μεγάλη Πέμπτη η οποία θα παίζει για τη…ζωή της γνωρίζοντας ότι με νίκη προκρίνεται στα πλέι οφ ότι και αν κάνει τη Μεγάλη Παρασκευή (ναι η Ευρωλίγκα επιμένει να διεξάγει όχι απλά σε διαφορετικές ώρες αλλά και μέρες την τελευταία κρίσιμη αγωνιστική) η Ζαλγκίρις στο Μόναχο απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Μπάγερν.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός με νίκη θα βρει απέναντί του στα πλέι οφ είτε την ίδια αντίπαλο (Μπασκόνια) είτε τη Ζαλγκίρις Κάουνας εφόσον η τελευταία – που θα γνωρίζει το αποτέλεσμα του ΣΕΦ – περάσει νικηφόρα από τη βαυαρική πρωτεύουσα.

Τι θα γίνει αν ηττηθεί

Με ήττα οι Ερυθρόλευκοι θα μπλέξουν σε σενάρια και είναι δεδομένο σχεδόν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σαφώς πιο επικίνδυνη ομάδα τουλάχιστον στα χαρτιά.

Και σε τελική ανάλυση γιατί να περιμένει με αγωνία τη Μεγάλη Παρασκευή εάν θα έχει κάποιον πιο βατό αντίπαλο ή έναν πιο δύσκολο όταν μπορεί να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ένα βράδυ νωρίτερα.

Η Μπασκόνια που έβαλε 120 πόντους στην ουραγό και απογοητευμένη Βιλερμπάν δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική ομάδα εφόσον αυτή παίξει με βάση τις αρχές της που την έφτασαν ως εδώ.

Διότι στο Βελιγράδι Ολυμπιακό θύμιζαν οι…γηπεδούχοι που το μάτι τους γυάλιζε στην άμυνα, ένα δάσος από χέρια περίμενε κάθε επίθεση της ομάδας του Μπαρτζώκα, οι παίκτες του οποίου λες και είχαν «μεταλλαχθεί» για ένα βράδυ και προσπαθούσαν να παίξουν διαφορετικά με όπλο την επίθεση και όχι την άμυνα.

Ίσως τους ξεγέλασαν οι 30 πόντοι που πέτυχαν (με 6/8 τρίποντα μάλιστα) στο πρώτο δεκάλεπτο με τη διαφορά όμως ότι οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί 26.

Διότι για παράδειγμα στο τελευταίο τους μεγάλο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα οι Ερυθρόλευκοι με τη Μπαγερν είχαν 26 πόντους στο δεκάλεπτο μέσα από την άμυνα κρατώντας την αντίπαλό τους στους 12 στο ίδιο διάστημα και στους 35 στο ημίχρονο.

Έμπαιναν όλα

Εκείνο το βράδυ έμπαιναν όλα (19/30 τρίποντα) καθώς λειτουργούσε άψογα η αμυντική λειτουργία της ομάδας, κάτι που έγινε και χθες αλλά για…λάθος Ερυθρόλευκους (αυτούς του Βελιγραδίου).

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είδε την ομάδα του να σκοράρει σχεδόν 90 πόντους απέναντι σε μια άμυνα φόβητρο σε όλη την Ευρώπη (όχι χθες) παίζοντας με…συνταγή Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι εδώ και ενάμιση μήνα έχουν βάλει τις μηχανές στο ρελαντί και κάτι τέτοιο δεν είναι παράλογο καθώς καμία ομάδα δεν έμεινε ποτέ σε μια ολόκληρη σεζόν σε φουλ φορμα, αλλά καλό είναι από τη Μεγάλη Πέμπτη να αρχίσουν πάλι να γυρίζουν το διακόπτη σε θέση «On» ζεσταίνοντας τον κινητήρα τους ενόψει πλέι οφ.

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024