Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο αλτρουισμός των παικτών του (μπασκετικού) Ολυμπιακού

Ο αλτρουισμός των παικτών του (μπασκετικού) Ολυμπιακού

Οι παίκτες του Ολυμπιακού αφήσουν στην άκρη τον εγωισμό και παίζουν για την ομάδα

Το στιγμιότυπο από τα πρώτα λεπτά της (πρόσφατης) αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ. Μια από τις κόκκινες επιθέσεις της αρχής: ο Βεζένκοφ έτοιμος για το λέι απ, αντί όμως να το επιχειρήσει, έδωσε πάσα «πάρε βάλε» στον Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ σιγά μην έλεγε «όχι» στο άνετο κάρφωμα.

Όλο αυτό το σκηνικό ήρθε αμέσως στο νου μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα σε ισπανικό Μέσο. «Η κυκλοφορία της μπάλας και το πώς την πασάρουμε είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Έχουμε παίκτες που τους αρέσει να πασάρουν.

Ο Σλούκας είναι πιθανότατα ο καλύτερος πασέρ στην Euroleague. Έχουμε τον Γουόκαπ, τον Φαλ και γενικά παίκτες που δεν είναι εγωιστές, τους αρέσει να κάνουν τους συμπαίκτες τους χαρούμενους. Δεν παίζουν για τα νούμερα τους. Ένας τέτοιος παίκτης είναι και ο Παπανικολάου, ένας αλτρουιστής που δεν ενδιαφέρεται για τα νούμερά του, παρά να είναι όλοι χαρούμενοι. Στις προπονήσεις δίνουμε πάντα συγχαρητήρια στον πασέρ, όχι στον σκόρερ», είπε μέσες άκρες ο κόουτς του Ολυμπιακού. Είναι πάντα ενδιαφέρον να ακούς ή να διαβάζεις τι υποστηρίζουν οι πρωταγωνιστές του αθλήματος.

Εν προκειμένω ο Μπαρτζώκας έδωσε μια …εικόνα του τι συμβαίνει στις προπονήσεις και πόσο σημαντική είναι η καθημερινότητά τους ώστε να βγει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που άπαντες θαυμάζουν αυτή την (αγωνιστική) σεζόν. Επί παραδείγματι, ο Βεζένκοφ που έχει μια καταπληκτική… σχέση με το καλάθι, δεν θέλησε να ανεβάσει τα ποσοστά και τους πόντους του, μοίρασε ασίστ σε συμπαίκτη του.

Και αυτό μοιάζει με νόμο (!) στον εφετινό Ολυμπιακό. Αλλωστε, σε κάθε παιχνίδι οι τελικές πάσες είναι «θέμα», με την έννοια πως και πολλές θεωρούνται αλλά και προϋποθέσεις ελεύθερων σουτ δημιουργούν για τους επικεφαλής της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οσο αυτό διατηρείται, τόσο συντηρούνται οι αρκετές ελπίδες που έχει ο Ολυμπιακός προκειμένου να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να φέρει το Κύπελλο από το Κάουνας. Αλλωστε, όταν οι παίκτες βλέπουν τον… διπλανό τους, κάνουν δύο ανθρώπους χαρούμενους και χιλιάδες στις εξέδρες! Ενώ όταν βγάζουν εγωισμό, χάνονται βαθμοί εκεί που δεν το περιμένει κάποιος.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024