Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλκης Καμπανός: «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει» - To συγκινητικό γκράφιτι σε σχολείο

Άλκης Καμπανός: «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει» – To συγκινητικό γκράφιτι σε σχολείο

Το μήνυμα της εικόνας, σύμφωνα με τους συντελεστές του έργου, είναι το εξής: «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει».

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φυσικά η «Δομή Εις το Όνομα του Άλκη» με την πολύτιμη βοήθεια της καλλιτεχνικής ομάδας Urban Act, έδρασαν και δημιούργησαν ακόμη ένα γκράφιτι, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει, στην πρόσοψη των κτιρίων του 4ου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών.

Στην τοιχογραφία απεικονίζονται δυο νεαροί, οι οποίοι περπατούν αγκαλιασμένοι και κρατούν μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για μια εικόνα, οικεία σε όλους όσοι πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια στα πάρκα και τις αλάνες. Το μήνυμα της εικόνας, σύμφωνα με τους συντελεστές του έργου, είναι το εξής: «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει».

«Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μας»

Οι άνθρωποι της «Δομής Εις το Όνομα του Άλκη», πλησίασαν τη διευθύντρια του 4ου δημοτικού σχολείου Συκεών, Σοφία Ασβεστά και της ζήτησαν να δημιουργήσουν την ξεχωριστή τοιχογραφία, στην πρόσοψη του σχολείου.

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη», δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του graffiti, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν μια σύμπραξη αρκετών ανθρώπων, καθώς γονείς, μαθητές, σύλλογοι αλλά και οι τρεις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, προσπάθησαν με τον δικό τους τρόπο ώστε να περάσουν τα σωστά μηνύματα στους μικρούς μαθητές. Οι παραπάνω μάλιστα συνέπραξαν, προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι ώστε να πάρει μορφή το graffiti της Urban Act.

Η τοιχογραφία κατά την κ. Ασβεστά αποτελεί μια «διαρκή υπενθύμιση ότι μόνο συναισθήματα αγάπης και ομόνοιας μπορούν να προκύψουν μέσα από το φίλαθλο πνεύμα», ξεκαθαρίζοντας φυσικά ότι η Urban Act τάσσεται ενάντια στην οπαδική βία.

Οι δράσεις που έπονται

Αυτή είναι η δεύτερη απεικονιστική δράση που πραγματοποίησε η «Δομή Εις το Όνομα του Άλκη», σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, μετά την πολύ όμορφη τοιχογραφία που δημιούργησαν οι άνθρωποι της «Δομής» και της Urban Act στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δομής, Αλέξανδρος Τσιμπιλής, μίλησε για τη μάχη που πρέπει να δώσει η κοινωνία ενάντια στο μίσος και στη βία, ενώ τόνισε πως η δράση των δύο δεν τελείωσε σήμερα.

«Έχουμε αποφασίσει ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα για να δίνουμε στα σχολικά κτίρια τα μηνύματα τα οποία θέλουμε να συντροφεύουν τα παιδιά, μέσα στο πλαίσιο του τρίτου άξονα της δομής, που είναι να αλλάξουμε την οπαδική κουλτούρα και να προωθήσουμε το φίλαθλο πνεύμα», υπογράμμισε ο κ. Τσιμπιλής, την ώρα που οι μαθητές των δημοτικών σχολείων «πλημμύριζαν» με τις φωνές και το παιχνίδι τους την αυλή.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024