Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη (28/3) η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.
Η δίκη εξελίσσεται με την κατάθεσηκαι ανάγνωση εγγράφων από την πλευρά της υπεράσπισης, ενώ προβλήθηκε και το σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης κατά του 19χρονου θύματος και των δύο φίλων του.
Την ώρα της προβολής οι γονείς του Άλκη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αποδοκίμαζαν και τους 12 κατηγορούμενους με τη μητέρα να λέει χαρακτηριστικά: «Τι κοιτάτε; Εσείς ήσασταν! Και οι 12!» και πρόσθεσε «τα θέλουμε κι εμείς αυτά τα βίντεο, όλη η Ελλάδα τα έχει δει».
«Ξαναβάλτε το», φώναξε ο πατέρας του με την μητέρα του να ψελλίζει «τέρατα».
Σχετικά με το βίντεο, πρόκειται για επεξεργασμένο αρχείο της δικογραφίας που κατατέθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης. Η επεξεργασία αφορά στον αποχρωματισμό των άλλων ήχων ώστε να ακούγεται πιο καθαρά μία κραυγή περί το τέλος της επίθεσης.
Παρόμοιο βίντεο αναμένεται να κατατεθεί και από συνήγορο άλλου κατηγορούμενου.
Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).