Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Toyota ενισχύει τις ηλεκτρικές προοπτικές της

Η Toyota ενισχύει τις ηλεκτρικές προοπτικές της

Ο ιαπωνικός όμιλος επαναβεβαιώνει την ηλεκτρική στόχευσή του, βάζοντας τον πήχη στα 1,5 εκατομμύρια πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2026 με την συνδρομή δέκα νέων μοντέλων που σκοπεύει να λανσάρει με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα

Με φόντο την σχετικά πρόσφατη αποχώρηση του Akio Τoyoda από το τιμόνι του ιαπωνικού ομίλου, η Toyota επαναπροσδιορίζει ή μάλλον ακριβέστερα εδραιώνει την νέα πιο επιθετική πολιτική της σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση την οποία ομολογουμένως άργησε να ενστερνιστεί σε σχέση με τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, εξακολουθώντας να εκφράζει τις ενστάσεις για την ηλεκτροκίνηση ως μονόδρομο για την μείωση των εκπομπών ρύπων και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως και να έχει, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από τον ιαπωνικό όμιλο, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Hiroki Nakajima αποκάλυψε την πρόθεση της Toyota να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026. Σύμφωνα με τις συστάσεις η αφθονία νέων μοντέλων αναμένεται να επιτρέψει στον ιαπωνικό όμιλο, οι πωλήσεις αντίστοιχης τεχνολογίας οχημάτων θα ανέλθουν την ίδια χρονιά σε 1,5 εκ. μονάδες.

Για να συμβεί αυτό η Toyota ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας «ομάδας κρούσης» ή μάλλον για την ακρίβεια, εγκαινιάζει μια νέα προσέγγιση την οποία ονομάζει «All in One Team» και η οποία έγκειται στη δημιουργία ενός νέου τμήματος που θα αναλάβει όλα τα στάδια διάθεσης ενός αυτοκινήτου από την εξέλιξη και την παραγωγή ως την εκκίνηση της εμπορικής του πορείας.

Παράλληλα με τα παραπάνω το στέλεχος της Toyota ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός νέου λειτουργικού το οποίο θα ενσωματώσουν τα νέας γενιάς ηλεκτροκίνητα του ομίλου με το σκεπτικό να υποστηρίζει Over-The-Air Updates και το οποίο θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να παραμετροποιούν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τους, κατά βούληση.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα καταφτάσουν στην Ευρώπη, η Toyota ανακοίνωσε τρία ηλεκτροκίνητα επταθέσια SUV για τις ΗΠΑ με ορίζοντα το 2025 τα οποία θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στη Βόρεια Καρολίνα. Tαυτόχρονα σχεδιάζει δύο νέα ηλεκτροκίνητα για την αγορά της Κίνας με ορίζοντα το 2024 ενώ, οι συστάσεις αναφέρουν μια διευρυμένη γκάμα bZ και για την Ευρώπη χωρίς προς το παρόν να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Αυτό που επίσης ανακοίνωσε η Toyota, είναι η πρόθεσή της να λανσάρει ένα ηλεκτρικό pickup καθώς και ένα compact διαστάσεων μοντέλων για τις αγορές της Aσίας.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024