Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουκασένκο: «Δεν καταρρεύσαμε» - Μινσκ και Μόσχα θα αντέξουν στις πιέσεις της Δύσης

Λουκασένκο: «Δεν καταρρεύσαμε» – Μινσκ και Μόσχα θα αντέξουν στις πιέσεις της Δύσης

Πούτιν και Λουκασένκο συναντώνται στη Μόσχα και στην ατζέντα των συζητήσεών τους βρίσκεται και η ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας καθώς και η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία, εξέφρασε χθες την πεποίθηση ότι Μόσχα και Μινσκ θ’ αντέξουν τις πιέσεις από τη Δύση και δεν θα καταρρεύσουν.

«Θα τα αντέξουμε όλα»

«Θα τα ξεπεράσουμε όλα», τόνισε. «Ορισμένοι ήλπιζαν ή προέβλεπαν ότι θα καταρρέαμε, αλλά δεν καταρρεύσαμε», συμπλήρωσε. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, διερωτήθηκε «πότε όμως ήταν εύκολα;» για να διαβεβαιώσει: «Θα τα αντέξουμε όλα».

Ο Λουκασένκο έφθασε νωρίτερα σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτογραφία, επάνω, από το Sputnik/Pavel Byrkin via Reuters).

Κατά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, στην ατζέντα κυριάρχησε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά το σχέδιο ενοποίησης Ρωσίας-Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, 28 προγράμματα που αφορούν το συγκεκριμένο σχέδιο έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. «Οι συχνές συναντήσεις μας έχουν σκοπό να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων», εξήγησε.

Σήμερα Πέμπτη, Πούτιν και Λουκασένκο σκοπεύουν να συζητήσουν για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας και για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Αντίμετρα»

Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει ότι θα λάβει «αντίμετρα» μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο αυξάνει την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ, που επί μακρόν επέκρινε η Μόσχα, συνιστά «παραβίαση της ασφάλειάς μας και καταπάτηση των ρωσικών εθνικών συμφερόντων» και η Μόσχα θα παρακολουθεί στενά την όποια ανάπτυξη νατοϊκών στρατευμάτων στη Φινλανδία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024