Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε εχθρική δύναμη και η Ρωσία θα αντιδράσει με σκληρό τρόπο

Λαβρόφ: Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε εχθρική δύναμη και η Ρωσία θα αντιδράσει με σκληρό τρόπο

Απειλές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκτοξεύει ο Σεργκέι Λαβρόφ και επισημαίνει ότι η Ρωσία έχει πάρει τις αποφάσεις της για το πώς θα την αντιμετωπίζει.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει μετατραπεί σε εχθρική δύναμη κι έχει «χάσει» τη Ρωσία, η οποία θ’ αντιδράσει με «σκληρό» τρόπο αν χρειαστεί, δηλώνει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Russian Foreign Ministry/via Reuters) στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Εχει χάσει τη Ρωσία»

«Η Ευρωπαϊκή Eνωση έχει ‘χάσει’ τη Ρωσία. Και η ευθύνη είναι δική της», δηλώνει ο κ. Λαβρόφ στην ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας Argumenty i Fakty («Επιχειρήματα και γεγονότα»).

«Είναι οι χώρες μέλη της ΕΕ και οι ηγέτες της ΕΕ που δηλώνουν ανοικτά ότι θεωρούν απαραίτητο να καταφερθεί, όπως το θέτουν, στρατηγική ήττα στη Ρωσία».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πρόσθεσε πως η Μόσχα έχει πάρει τις αποφάσεις της για το πώς θα αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Eνωση, η οποία τόνισε πως εφοδιάζει το «εγκληματικό καθεστώς» στο Κίεβο με όπλα και του στέλνει εκπαιδευτές.

«Αντιδρώντας σε εχθρικά μέτρα, θα ενεργούμε με σκληρό τρόπο αν είναι απαραίτητο, με βάση τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και την αρχή της αμοιβαιότητας, που είναι αποδεκτή στη διπλωματική πρακτική», είπε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πυρηνικά στη Λευκορωσία

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ήρθε σε συμφωνία με τη γειτονική Λευκορωσία για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην επικράτειά της, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο δήλωσή του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Πούτιν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Λευκορωσία για τα πυρηνικά όπλα και, μάλιστα, τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024