Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έπρεπε να έρθει Γάλλος Elite για να πάρει πέναλτι σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός (vids)

Έπρεπε να έρθει Γάλλος Elite για να πάρει πέναλτι σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός (vids)

Συνέβη κι αυτό, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι μετά από πάρα πολύ καιρό σε ντέρμπι και αφού ορίστηκε Elite διαιτητής – Ποιο ήταν το τελευταίο ματς;

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη για την τρίτη αγωνιστική των play off της Super League και επέστρεψε στις νίκες πραγματοποιώντας μια πολύ πειστική εμφάνιση στο ντεμπούτο του Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο του.

Οι ερυθρόλευκοι από το πρώτο λεπτό έδειξαν πόσο πολύ θέλουν το παιχνίδι και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ έκαναν μια σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των Μπακαμπού, Μασούρα και Ελ Αραμπί (με πέναλτι) βρίσκεται στο -3 από την κορυφή πριν από το ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Πειραιώτες από το ματς με τον Δικέφαλο του βορρά και τη νίκη με 3-1 είναι αν μη τι άλλο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε υπέρ του πέναλτι στο 84ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς έκανε μια πεντακάθαρη παράβαση με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Γάλλος διαιτητής, Φρανσουά Λετεσιέ με τη βοήθεια του VAR έδειξε την άσπρη βούλα σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, αφού ο Ολυμπιακός είχε ξεχάσει τι θα πει το πέναλτι σε ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ του Ολυμπιακού είναι έναν χρόνο πριν και πάλι σε αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και ξανά στο Καραϊσκάκη, μόνο που τότε ήταν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε, διαιτητής ήταν ο Μπόμπι Μάντεν και είχε δείξει παράβαση στην παράταση του ματς, με τον Ελ Αραμπί να είναι ξανά ο εκτελεστής και ο σκόρερ.

Σε εκείνο το ματς οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 1-1. Από τότε λοιπόν ο Ολυμπιακός περίμενε έναν Γάλλο Elite διαιτητή από την ΚΕΔ και τον Στιβ Μπένετ για να εκτελέσει πέναλτι σε μια παράβαση φυσικά που δεν χωράει αμφισβήτησης. Όμως αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα είχε πάρα πάρα πολύ καιρό να κερδίσει πέναλτι σε ματς είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Τελευταία φορά που πήγε ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών στην άσπρη βούλα για τη Super League είναι στο πολύ μακρινό Ολυμπιακός – ΑΕΚ (3-0) στις 3 Ιανουαρίου του 2021, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να είναι αυτός που το εκτέλεσε και έγραψε το 3-0. Σε εκείνο το ματς ρέφερι ήταν ο Ντάνι ΜακΚέλι και είχε δώσει την παράβαση χωρίς δεύτερη σκέψη. Έκτοτε, λοιπόν ακολούθησαν 27 μήνες (!) για να εκτελέσει ο Ολυμπιακός ξανά πέναλτι σε ματς με τους Big -4 στο πρωτάθλημα.

Το νούμερο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως από εκείνο το πέναλτι που είχε εκτελέσει ο Βαλμπουενά με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη μεσολάβησαν ακόμη 28 ματς για να πάει παίκτης των Πειραιωτών να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Πραγματικά πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών την ώρα που και οι τρεις αντίπαλοι του σε αυτό το διάστημα έχουν πάρει αρκετά πέναλτι…

Το ματς με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου την περσινή σεζόν: 

Το πέναλτι που κέρδισε ο Βαλμπουενά με την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις: 

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024