Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Χάρι: Παραδέχθηκε στους Αμερικανούς ότι είχε πάρει ναρκωτικά όταν έκανε αίτηση για βίζα

Πρίγκιπας Χάρι: Παραδέχθηκε στους Αμερικανούς ότι είχε πάρει ναρκωτικά όταν έκανε αίτηση για βίζα

Ο Πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε ότι είχε πει στους Αμερικανούς ότι είχε πάρει ναρκωτικά όταν έκανε την αίτηση για την βίζα του.

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε πως είχε ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές για το ιστορικό του στα ναρκωτικά, όταν έκανε αίτηση για τη βίζα του. Σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του δούκα του Σάσεξ, επιμένουν πως ο Δούκας είχε γνωστοποιήσει  στους αξιωματούχους την αλήθεια για τη χρήση κάνναβης, κοκαΐνης και μαγικών μανιταριών στο παρελθόν όταν έκανε αίτηση για άδεια παραμονής στην Καλιφόρνια.

Ακόμη, ο Χάρι αποκάλυψε στα απομνημονεύματα-βόμβα του Spare ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ψυχαγωγίας, εγείροντας ερωτήματα για το πώς θα μπορούσε να επιτραπεί στον ίδιο να εισέλθει στις ΗΠΑ εξ αρχής. Η παραδοχή αυτή οδήγησε μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης να χρησιμοποιήσει τους νόμους περί ελευθερίας της πληροφόρησης στις ΗΠΑ για να μάθει ποιος άφησε τον Δούκα να μπει στη χώρα.

Ήταν «ειλικρινής» απέναντι στις αμερικανικές αρχές

Πηγές από το περιβάλλον του Χάρι δηλώνει τώρα στην Telegraph ότι ήταν «ειλικρινής» στην αίτησή του για βίζα, γεγονός που υποδηλώνει ότι όντως αποκάλυψε τη χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν.

Στα αμφιλεγόμενα απομνημονεύματά του Spare και σε μια «συνεδρία θεραπείας» με τον ειδικό σε θέματα τοξικού τραύματος Dr Gabor Mate για την προώθηση του βιβλίου του τον περασμένο μήνα, ο Harry παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση ψυχεδελικών ναρκωτικών. Μεταξύ αυτών ήταν και το παραισθησιογόνο φυτό ayahuasca του Αμαζονίου, την επίδραση του οποίου περιέγραψε ως «τον καθαρισμό του παρμπρίζ, την αφαίρεση των φίλτρων της ζωής».

Τι προβλέπει η μεταναστευτική πολιτική

Η αμερικανική μεταναστευτική νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους λένε ψέματα σε αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων της απέλασης και της απαγόρευσης υποβολής αίτησης για υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, οποιοσδήποτε υποβάλλει αίτηση για βίζα για να ζήσει και να εργαστεί στην Αμερική πρέπει να σημειώσει ένα πλαίσιο για να απαντήσει «ναι» ή «όχι» στην ερώτηση: «Είστε ή υπήρξατε ποτέ χρήστης ναρκωτικών ή τοξικομανής;».

Ακόμη, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση εισόδου ενός ατόμου στις ΗΠΑ.  Οι αμερικανικές μεταναστευτικές αρχές έχουν προθεσμία μέχρι τις 12 Απριλίου για να απαντήσουν σε αίτημα Ελευθερίας της Πληροφορίας (FoI) που κατέθεσε κορυφαία αμερικανική δεξαμενή σκέψης, η οποία επιδιώκει να διαπιστώσει πώς επετράπη στον Δούκα του Σάσεξ να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού παραδέχθηκε ανοιχτά ότι έκανε χρήση διαφόρων ουσιών στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της μαριχουάνας, της κοκαΐνης και των μαγικών μανιταριών.

Απαίτηση για άμεση δημοσίευση της αίτησης για βίζα – Προθεσμία έως τις 12 Απριλίο

Το Heritage Foundation με έδρα την Ουάσινγκτον λέει ότι η αίτηση βίζας του πρέπει τώρα να δημοσιοποιηθεί, ώστε ο Αμερικανός φορολογούμενος να καταλάβει αν ο πρίγκιπας δήλωσε τη χρήση ναρκωτικών. Ο Δούκας αντιμετωπίζει τώρα αιτήματα για να δοθεί στη δημοσιότητα η αίτηση βίζας του για τις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί αν παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών πριν μεταναστεύσει στην Καλιφόρνια με τη Μέγκαν Μαρκλ το 2020.

Οι αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ έχουν προθεσμία έως τις 12 Απριλίου για να ανταποκριθούν σε αίτημα κορυφαίας αμερικανικής δεξαμενής σκέψης, η οποία επιδιώκει να καθορίσει πώς επιτράπηκε στον Δούκα του Σάσεξ να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες!

O αμερικανικός νόμος ορίζει ότι η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών ουσιών απαγορεύει τη χορήγηση βίζας, όπως έγινε και στην περίπτωση της Amy Winehouse και της διάσημης δημοσιογράφου, σεφ και συγγραφέως Nigella Lawson. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνται -προς το παρόν- να εκδώσουν την αίτησή του για βίζα, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024