Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Χάρι: Καταθέτει για την υπόθεση των υποκλοπών

Πρίγκιπας Χάρι: Καταθέτει για την υπόθεση των υποκλοπών

Ο Πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε ενώπιον του Ανώτατο Δικαστηρίου του Λονδίνου για μία υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου έφτασε ο πρίγκιπας Χάρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.  Η άφιξή του έγινε πριν από την πρώτη ακρόαση της αγωγής που έχει καταθέσει ο Πρίγκιπας Χάρι και ο τραγουδιστής Έλτον Τζον κατά της Associated Newspapers LTD (εκδοτικό οίκο των Daily Mail και Mail Online).

Στο δικαστήριο προσήλθαν και άλλες προσωπικότητες υψηλού προφίλ εναντίον του εκδότη της εφημερίδας Daily Mail για υποτιθέμενες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και άλλες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

Η δίκη

Σήμερα (27/03) ξεκινά μια τετραήμερη προκαταρκτική ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, που θα εξετάσει τα νομικά επιχειρήματα και ένας δικαστής θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα προχωρήσει σε δίκη. Η εταιρεία διεκδικεί τον τερματισμό των αξιώσεων.

Η εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι δίνει πολλά μηνύματα. Στην αγωγή συμμετέχουν ο σύζυγος του Sir Elton, David Furnish, και η Doreen Lawrence, η μητέρα του Stephen Lawrence, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ρατσιστική επίθεση το 1993.

Οι κατηγορούμενοι ξεκίνησαν τη νομική αγωγή πέρυσι, αφού έλαβαν γνώση των «αδιάσειστων και άκρως θλιβερών στοιχείων ότι υπήρξαν θύματα απεχθών εγκληματικών δραστηριοτήτων και σοβαρών παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής» από την ANL, σύμφωνα με δήλωση της δικηγορικής εταιρείας Hamlins που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2022.

Ποιοι θα καταθέσουν

Σύμφωνα με το Sky News στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι και του Έλτον Τζον πρόκειται να καταθέσουν οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σάντι Φροστ, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φέρνις και η βαρόνη Ντορίν Λόρενς του Clarendon OBE.

Οι ισχυρισμοί της ομάδας των διασήμων για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν τον εκδότη της Mail, της Mail on Sunday και της MailOnline περιλαμβάνουν:

  • Την πρόσληψη ιδιωτικών ερευνητών για τη παράνομη τοποθέτηση συσκευών ακρόασης μέσα στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των ανθρώπων.
  • Την ανάθεση σε ιδιώτες να παρακολουθούν και να καταγράφουν κρυφά τις ζωντανές, ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες των ανθρώπων, ενώ αυτές πραγματοποιούνται.
  • Την πληρωμή αστυνομικών υπαλλήλων, που διατηρούν σχέσεις με ιδιωτικούς ερευνητές, για ευαίσθητες εμπιστευτικές πληροφορίες.
  • Την πλαστοπροσωπία ατόμων για την απόκτηση ιατρικών πληροφοριών από ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και θεραπευτικά κέντρα με εξαπάτηση.
  • Την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικά ιστορικά και οικονομικές συναλλαγές με παράνομα μέσα και χειραγώγηση.

Πώς απαντά ο εκδοτικός όμιλος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τότε, ο όμιλος εφημερίδων ανέφερε: «Διαψεύδουμε πλήρως και απερίφραστα αυτές τις παράλογες συκοφαντίες, οι οποίες δεν φαίνεται να είναι τίποτα περισσότερο από μια προσχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια να παρασυρθούν οι τίτλοι της Mail στο σκάνδαλο της τηλεφωνικής υποκλοπής που αφορά άρθρα ηλικίας έως και 30 ετών.

«Αυτοί οι ανυπόστατοι και άκρως δυσφημιστικοί ισχυρισμοί – που δεν βασίζονται σε κανένα αξιόπιστο στοιχείο – φαίνεται να είναι απλώς μια εκστρατεία ψαρέματος από τους ενάγοντες και τους δικηγόρους τους, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη επιδιώξει υποθέσεις αλλού».

Δείτε βίντεο

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024