Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «τέμπο» του Μητσοτάκη προς τους γαλάζιους: Ο… Δαρβίνος, ο καταγγελτικός λόγος, η σύγκριση

Το «τέμπο» του Μητσοτάκη προς τους γαλάζιους: Ο… Δαρβίνος, ο καταγγελτικός λόγος, η σύγκριση

Οι πρωθυπουργικές παρεμβάσεις δίνουν στα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη τον ρυθμό που θέλει προεκλογικά το Μαξίμου – Προϋπόθεση η πολιτική σταθερότητα για να πάει μπροστά η οικονομία λέει ο Μητσοτάκης

Με εντεινόμενες δημόσιες παρεμβάσεις του, είτε μέσα από περιοδείες είτε με ομιλίες του σε θεματικές εκδηλώσεις, δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προεκλογικό «τέμπο» προς τα γαλάζια στελέχη. Το Μαξίμου παλεύει για ανάκτηση δυνάμεων και για αλλαγή του κλίματος προς τη ΝΔ στα προ των Τεμπών επίπεδα.

Εξ ου και είναι ζητούμενο ο συντονισμός στα μηνύματα (και στο ύφος) που μεταφέρονται προς τους πολίτες, με τον πρωθυπουργό να ορίζει ο ίδιος το πολιτικό πλαίσιο μέχρι την 21η Μαΐου.

Με δεδομένη την επιχείρηση «στροφή στην οικονομία», ο πρωθυπουργός ευθέως συνέδεσε την πολιτική σταθερότητα με τη δυνατότητα της οικονομίας να πάει μπροστά. Μιλώντας νωρίτερα στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών, πρόταξε την οικονομική πολιτική της ΝΔ, μιλώντας για μειώσεις φόρων, αυξήσεις συντάξεων και αύξηση μισθών, επιχειρώντας να αναδείξει ένα τοπίο «ανασφάλειας» εφόσον προκύψει από τις εθνικές κάλπες μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η… προσαρμογή

Υπό τις βολές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μητσοτάκης περιγράφει την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας που δεν υπάρχει, εκείνος θέλησε να παρουσιάσει την εικόνα μίας οικονομίας που αναπτύσσεται και μοιράζει το μέρισμα στους πολίτες, εκτιμώντας εκ νέου ότι «εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα το 2023».

Και έδωσε και στα δικά του στελέχη τη «γραμμή» της… προσαρμογής, για την ακρίβεια την ικανότητα της κυβέρνησης να προσαρμόζεται σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο, ώστε να την εντάξουν στη φαρέτρα των επιχειρημάτων τους.

«Κεντρική άποψη του Κάρολου Δαρβίνου είναι ότι επιβιώνει εκείνος που τελικά προσαρμόζεται καλύτερα στις αλλαγές» είπε, θεωρώντας ότι αυτό συνοψίζει την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης. «Το καλοκαίρι του 2019 κάναμε μία νέα αρχή» είπε.

Οι καταγγελίες

Ταυτόχρονα το Μαξίμου έχει δώσει οδηγία να μην μένει τίποτα αναπάντητο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα στόχος είναι να χρησιμοποιείται και από τη ΝΔ καταγγελτικός λόγος για τα «fake news», όπως πιστεύουν, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικές οι συγκρούσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πάρει ακόμα και τη μορφή… σποτ, για ζητήματα της επικαιρότητας: από τις περιπτώσεις Ραγκούση και Παπαθανάση μέχρι το θέμα του νερού.

Η σύγκριση

Εδώ και καιρό έχει δοθεί επίσης εντολή να προβάλλονται με κάθε ευκαιρία «συγκρίσεις» στα μάτια των πολιτών ανάμεσα στις θητείες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης διεκδικεί για την παράταξή του τον ρόλο της «προόδου» και του ρεαλισμού, χρεώνοντας στην Κουμουνδούρου «εύκολα λόγια» και σκανδαλολογία.

«Οι συμπολίτες μας έχουν βιώσει αυτή τη μετάβαση από το λαϊκισμό στο ρεαλισμό και την πρόοδο» είπε σήμερα, ζητώντας από την κοινωνία να συγκρίνει και να κρίνει. «Θα αποφασίσουν, αντιμετωπίζοντας βεβαίως όσα συζητήσαμε σήμερα όχι ως απολογισμό αλλά ως σταθμό μιας διαδρομής που μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες μπορεί να επιφυλάσσει πολλές επιτυχίες, με ορόσημο λοιπόν την 21η Μαΐου όταν ενωμένοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουμε νέα ισχυρή εντολή στην προκοπή».

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024