Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δυστυχώς ήταν κόποι μίας ζωής» - Βίντεο από διάρρηξη «μαμούθ» σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη

«Δυστυχώς ήταν κόποι μίας ζωής» – Βίντεο από διάρρηξη «μαμούθ» σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη

Στο βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνεται ένας εκ των δραστών να τρέχει έχοντας παραμάσχαλα το χρηματοκιβώτιο

Τη στιγμή που διαρρήκτες εισβάλλουν σε μονοκατοικία στη Θέρμη, Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας  το χρηματοκιβώτιο με 247.000 ευρώ, καταγράφει βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μιλά για πρώτη φορά στο Mega και αποκαλύπτει πως πρόκειται για χρήματα που αποτελούν κόπους μίας ζωής και το συμβάν δεν θα το ξεπεράσει ποτέ η οικογένειά του.

Το χρονικό

Τέσσερις άντρες εισβάλλουν στην αυλή της μονοκατοικίας πάνω από τη μάντρα. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και γρήγορο βάδην, κατευθύνονται προς την είσοδο το σπιτιού. Το ξανασκέφτονται και αλλάζουν πορεία.

Ο άνθρωπος που είδε μέσα από κάμερες τους κόπους μίας ζωής να χάνονται, μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Ήταν μία καθημερινή όπως για όλες τις οικογένειες, ξεκινήσαμε να πάμε στη δουλειά μας, η σύζυγος τα παιδιά στο σχολείο και μετά στη δουλειά της. Ένα πρωινό ήταν, το οποίο κάποια στιγμή πρέπει όταν φεύγαμε από το σπίτι, είχα δει κάποιον που ήταν στον δρόμο, περπατούσε, αλλά είναι ένας δρόμος που πάει πολύς κόσμος για περπάτημα και δεν έδωσα τόση σημασία» περιγράφει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Ένας κρατάει τσίλιες και δίνει το «πράσινο φως» για να μπουν. Στα χέρια τους έχουν λοστούς, κατσαβίδια μέχρι και βαριοπούλα για να καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού.
Από δεύτερη κάμερα, φαίνεται ο ένας να σκύβει προς την μπαλκονόπορτα. Έρχονται και οι υπόλοιποι τρεις για ενισχύσεις.

«Πρέπει να φύγαμε εμείς από το σπίτι γύρω στις 8 παρά 20 αν θυμάμαι καλά. Μετά, ο πεθερός μου γύρω στις οκτώμιση πήγε στο σπίτι, δηλαδή μη φανταστείς, η ιστορία κράτησε 5 – 10 λεπτά. Μπήκανε από το σαλόνι, από την πίσω πλευρά του σαλονιού. Σπάσανε τα παντζούρια και την μπαλκονόπορτα και μπήκανε μέσα στο σπίτι» αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

Η κλοπή

Με πολύ γρήγορες κινήσεις καταφέρνουν να διαλύσουν αρχικά το παντζούρι και έπειτα να διαρρήξουν την μπαλκονόπορτα. Μπαίνουν μέσα και οι τέσσερις και πάνε αμέσως στην κρεβατοκάμαρα που υπάρχει το χρηματοκιβώτιο.

«Ενώ είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος, εκείνη τη μέρα δεν ξέρω τι έγινε, πραγματικά. Δηλαδή ούτε ο γείτονας πήρε χαμπάρι, πιο κάτω στα 300 μέτρα καθόντουσαν έξω, ήταν 3 – 4 κύριοι. Ευτυχώς δεν ήταν εκεί η σύζυγος με τα παιδιά γιατί άμα δείτε κρατούσαν λοστούς, ρόπαλα, δηλαδή δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει» λέει το θύμα της διάρρηξης.

Για να μην χρονοτριβούν, προτίμησαν να πάρουν μαζί το χρηματοκιβώτιο. Ο ένας από τους τέσσερις βγαίνει με αυτό και πάει προς την εξώπορτα της αυλής. Κοιτάει πρώτα έξω από τη μάντρα για τυχόν περαστικούς, ανοίγει την πόρτα και φεύγει προς τα δεξιά με 247.000€.

«Δυστυχώς ήταν κόποι μίας ζωής. Ακόμα δηλαδή δεν το έχει ξεπεράσει η οικογένειά μου. Δεν θα ξεπεραστεί ποτέ, πιστέψτε με. Τουλάχιστον δεν έπαθε κάποιος από την οικογένεια κάτι» δηλώνει το θύμα.

Οι δύο από τους τέσσερις άνδρες που φαίνονται στο βίντεο έχουν ταυτοποιηθεί, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για σεσημασμένους Έλληνες και σχηματίστηκε δικογραφία.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024