Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λένα Δροσάκη: Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, οι καταγγελίες εις βάρος του και η κατάθεση που άλλαξε τη ζωή της

Λένα Δροσάκη: Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, οι καταγγελίες εις βάρος του και η κατάθεση που άλλαξε τη ζωή της

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στάθηκε στο πλευρό της καθ’όλη τη διάρκεια της δίκης, καθώς η Λένα Δροσάκη ήταν μια από τις καταγγέλλουσες.

Σαν βόμβα έσκασε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο χωρισμός της Λένας Δροσάκη και του Αλέξανδρου Μπουρδούμη.

Το -πρώην πια- ζευγάρι, μετά από 4 χρόνια συμβίωσης, δύο χρόνια γάμου και ένα παιδί αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Η είδηση μάλιστα, σόκαρε άπαντες, καθώς οι δυο τους μέχρι πριν λίγες ημέρες βρίσκονταν μαζί στο δικαστήριο, όπου διεξάγονταν η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η Λένα Δροσάκη είναι ένα από τα πρόσωπα που κατήγγειλαν τον ηθοποιό για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στάθηκε στο πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρωινό μας» όμως, το ζευγάρι ήταν σε διάσταση ήδη, κατά την περίοδο που εξελισσόταν η δίκη.

Η κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου

Η ηθοποιός τον περασμένο Νοέμβριο συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, κατέθεσε στο δικαστήριο και μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Φιλιππίδη.

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση και ξεσπώντας πολλές φορές σε λυγμούς είπε στους δικαστές για όλα όσα έγιναν με τον θιασάρχη από όταν τον γνώρισε το 2007, όποτε είχε πάει με συμφοιτήτριες της σε γυρίσματα σήριαλ με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Μεταξύ άλλων, κατέθεσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης την έπαιρνε συχνά τηλέφωνο και ότι κάποιες φορές η επικοινωνία είχε σεξουαλική διάσταση.

«Του έλεγα κ. Φιλιππίδη, σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: “Αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις”. Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει  προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές.. Εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σαν να μου λέει “στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις”. Δεν πέρασα…».

Επίσης, κατέθεσε πως συνεργάτιδα του την «βομβάρδιζε» για να δεχθεί να συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο σε τηλεοπτική σειρά, πλην όμως η ίδια έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να αρνείται, ενώ κάποιες φορές ζητούσε υπέρογκα ποσά ως αμοιβή ώστε να μην προχωρά η συζήτηση.

Αναφερόμενη η ηθοποιός στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» που ανέβαζε το 2018 η κ. Δανδουλάκη, κατέθεσε πως ρώτησε αν ο Φιλιππίδης θα παίζει και όταν έμαθε πως θα σκηνοθετεί μόνο «της είπα ωραία, διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς “θα είσαι υπό την προστασία μου”».

«Στις πρόβες υπήρχε ένα εκρηκτικό κλίμα όταν ο κατηγορούμενος με έβλεπε να συνομιλώ με άλλους συναδέλφους. Μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω, ότι δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε “δεν θα φύγετε. Εσείς δεν κάνατε τίποτα”», συνέχισε κάνοντας λόγο για προσβλητικές συμπεριφορές και «αδιανόητες καταστάσεις».

«Άλλαξε η ζωή μου»

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή «Δύο στη 1», η Λένα Δροσάκη είπε ότι μετά την κατάθεση στο δικαστήριο, άλλαξαν όλα στη ζωή της.

«Ήταν αρκετά δύσκολο να πάρω την απόφαση να μιλήσω δημόσια και νομίζω πως δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Είναι ακόμα πολύ φρέσκο όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει. Όταν όμως κοιτάζω τον γιο μου, τον Αναστάση και λέω ότι οφείλω να αντιμετωπίσω τα πράγματα για να μάθει και εκείνος τι σημαίνει αξιοπρέπεια και σεβασμός, όφειλα να αντιμετωπίσω και εγώ πρώτα τα δικά μου για να μπορέσω να τα μάθω στο παιδί μου», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

Και πρόσθεσε ότι μετά την κατάθεσή της έχει αλλάξει όλη της η ζωή. «Εύχομαι να ζω την κάθε ημέρα που περνάει και να είμαι παρούσα. Έχω δουλέψει πολύ στο να μην αναλώνομαι σε φόβους και αγωνίες», δήλωσε ακόμη χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι το κομμάτι της ψυχοθεραπείας την οποία κάνει εδώ και πολλά χρόνια την έχει βοηθήσει πολύ.

Στο πλευρό της ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Μπορεί ο γάμος τους να περνούσε κρίση, ωστόσο ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν κάθε λεπτό δίπλα της στο δικαστήριο. Τη συνόδευε, της κρατούσε το χέρι και την στήριζε με τον δικό του τρόπο.

Το ζευγάρι σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τρεις μήνες στο NEWS24/7 αναφέρθηκε σε όσα έλαβαν χώρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τον ηθοποιό να τονίζει γαι τη σύζυγό του: «Υψώνεις ανάστημα και καταθέτεις την αλήθεια σου. Αυτό έκανε η Λένα και όσοι ήταν εκεί. Και είναι τόσο ισχυρό αυτό που μπορείς να καταρρεύσεις και να φτάσεις ψυχολογικά σε μια κατάσταση που να μην μπορείς να συνεχίσεις. Η Λένα βρήκε το σθένος και κατέθεσε. Είπε δε θα καταρρεύσω, το οφείλω στον εαυτό μου και σε όλους».

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024