Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέες καταγγελίες γονέων για ναρκωτικά και απειλές με «πεταλούδες» στο Αρσάκειο

Νέες καταγγελίες γονέων για ναρκωτικά και απειλές με «πεταλούδες» στο Αρσάκειο

Δύο μητέρες αποκάλυψαν τα όσα βίωσαν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο, με τη μία μάλιστα να αναγκάζεται να αλλάξει σχολικό περιβάλλον στο παιδί της.

Τα στόματα έχουν πια ανοίξει, καθώς το bullying στο 15χρονο αγόρι με τους συμμαθητές του να του βάζουν πετονιά γύρω από τον λαιμό του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τα όσα συνέβαιναν στο Αρσάκειο.

Όπως αναφέρουν οι γονείς μαθητών, εκτός από το bullying υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο εσωτερικό του σχολείου, ιδιαίτερα σοβαρά μάλιστα.

Η μητέρα ενός μαθητή, η οποία μίλησε στο Live News, έκανε λόγο για διακίνηση ναρκωτικών και για απειλές μαθητών με σουγιάδες και μαχαίρια – πεταλούδες, μέσα στο Αρσάκειο.

«Αυτοί που πουλάνε ναρκωτικά, έχουνε κι αυτούς τους σουγιάδες πεταλούδα, που τους πουλάνε εντός του σχολείου, γίνεται ένα εμπόριο. Τα πουλάνε μέσα στο σχολείο, ούτε καν απέξω. Δηλαδή έχει τύχει να έχει αγοράσει παιδί χασίς, μέσα στο σχολείο, και έχει αργήσει να πάει τα χρήματα, και εντός σχολείου το συγκεκριμένο παιδί το πλακώσανε στο ξύλο. Το παιδί με αίματα» σημείωσε.

Κρίσεις πανικού λόγω bullying

Τα όσα περιγράφονται από τους ίδιους τους γονείς, είναι αδιανόητα, με τα παιδιά να φτάνουν στο σημείο να παθαίνουν κρίσεις πανικού, εξαιτίας του bullying που υφίστανται καθημερινά στο σχολείο τους.

«Είναι πάρα πολλά παιδιά που έχουν υποστεί bullying εκεί μέσα. Πάρα πολλά παιδιά. Εάν το παιδί σου δεν ανήκει στην κλίκα, εάν δεν είναι μάγκας, εάν δεν καπνίζει, κι αν δεν έχει πάνω του σουγιά, και όποιος δεν έχει από πίσω πατέρα και εγώ δεν ξέρω ποιον, τρώει το bullying» ανέφερε η μητέρα του μαθητή, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει παιδί που έπαθε κρίση πανικού εντός σχολείου, φώναξαν το ασθενοφόρο, έφυγε, διέκοψε το σχολείο, δεν ξανάρθε, διότι μαζεύτηκαν γύρω του παιδιά και του κάνανε bullying».

Παράλληλα, οι γονείς καταγγέλλουν ότι το σχολείο δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία των μαθητών.

«Υπάρχει ένα κουκούλωμα. Και παιδιά που έχουνε φύγει απ’ το σχολείο με κρίσεις πανικού, απ’ το bullying. Και το σχολείο να απαντάει στους γονείς «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Η απάντηση του σχολείου πάντα είναι «θωρακίστε το παιδί σας. Στη ζωή του θα συναντήσει πάρα πολλούς τέτοιους». Ποτέ δεν κάνουν τίποτα» πρόσθεσε η μητέρα του μαθητή.

Bullying και στο δημοτικό

Μία άλλη γυναίκα που μίλησε αποκλειστικά στο Live News, είχε τον γιο της στο δημοτικό του Αρσάκειου και περιέγραψε τα όσα έζησε το παιδί της, μόλις 7 ετών, από συμμαθητή του.

«Υπάρχουν δύο συγκεκριμένα παιδιά που επιτίθενται σε άλλα παιδάκια, αλλά στον γιο μου έντονα. Το παιδί μου έζησε με ένα άγχος και ένα φόβο ότι θα πηγαίνει σχολείο και θα το χτυπάνε. Του έβαζε τρικλοποδιά, το πέταγε, του πέταγε κουκουνάρια, του πέταγε πέτρες, το κλείδωσαν στην τουαλέτα. Τον έστελνε κάτω με γρατζουνιές σε όλη την πλάτη και τον λαιμό. Ο γιος μου έχει επισκεφθεί πέντε φορές το ιατρείο του σχολείου» σημείωσε.

Μετά από όλα αυτά, η μητέρα αποφάσισε να αλλάξει σχολείο στο παιδί της, καθώς όπως τόνισε, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από τη διεύθυνση.

«Προσπάθησα άπειρες φορές, εγώ η ίδια κάλεσα την ψυχολόγο του Αρσάκειου. Εγώ η ίδια κάλεσα τη διευθύντρια του Αρσάκειου, του τρίτου δημοτικού. Η απάντησή της ήταν ότι αν δε μου αρέσει το σχολείο να σηκωθώ να φύγω. Μιλώντας λες και είναι το τσιφλίκι της» σημείωσε η μητέρα.

«Προσπάθησα πάρα πολλές φορές να μιλήσω και με τη δασκάλα. Η απάντηση της ήταν ότι πρέπει να ενθαρρύνω το γιο μου, ώστε να αμύνεται» κατέληξε.

Όπως τονίζουν οι γονείς, κάθε φορά που οι ίδιοι διαμαρτύρονται για επεισόδια βίας, και όχι μόνο, στο σχολείο, αυτά, με κάποιον τρόπο, αποσιωπώνται ή υποβιβάζονται, με συνέπεια να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024