Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΜΙΝΙ Cooper SE: Η γυμνή αλήθεια

ΜΙΝΙ Cooper SE: Η γυμνή αλήθεια

H ηλεκτρική έκδοση της νέας γενιάς του MINI αποκαλύπτεται πλήρως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την σχεδίασή της καθώς ο φωτογραφικός φακός την εντόπισε, λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψή της, στο πλαίσιο διαφημιστικών γυρισμάτων

Φωτογραφίες: Automedia

H νέα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ΜΙΝΙ Cooper εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό χωρίς ίχνος καμουφλάζ κατά τη διάρκεια διαφημιστικού γυρίσματος στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αφήνοντας πλέον ελάχιστα στην φαντασία σε ό,τι αφορά την εξωτερική εικόνα του.

Ως γενικό συμπέρασμα θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι αν και το νέο ΜΙΝΙ Cooper είναι σχεδιασμένο με τα ίδια «υλικά» με όλους τους προκατόχους του, η διαφοροποίηση με όσα προηγήθηκαν είναι εξίσου σαφές χάρη στην νέα πιο clean-cut προσέγγιση.

Στις λεπτομέρειες, η πιο διακριτή διαφορά είναι ίσως η απουσία των πλαστικών θόλων που ακολουθούσαν όλα τα σύγχρονα ΜΙΝΙ, από την αναβίωση της φίρμας δια χειρός BMW το 2000, καθώς και φυσικά η νέα κλειστή γρίλια, όπως επιβάλλει ο αμιγώς και αποκλειστικά ηλεκτρικός χαρακτήρα της έκδοσης.

Την ίδια clean cut προσέγγιση απηχούν η αισθητική των φωτιστικών σωμάτων που έχουν εγκαταλείψει το εξωτερικό περίγραμμα από χρώμιο προς όφελος ενός εσωτερικού LED δακτυλίου καθώς και οι σοφά επιλεγμένες και λίγες πτυχώσεις στις μεταλλικές επιφάνειες που δημιουργούν ένα ενδιαφέρον παιχνίδισμα με το φως.

Aντιθέτως, απολύτως οικεία είναι η χάραξη στις μαύρες κολώνες και στην χαρακτηριστικά τετραγωνισμένη οροφή, διαφορετικού χρώματος από το αμάξωμα.  Πίσω, αν εξαιρέσει κανείς την προεξέχουσα οροφή που δημιουργεί ένα spoiler και μια γνώριμη εικόνα, οι αναλογίες δείχνουν εντελώς διαφορετικές με τις καμπύλες να δίνουν το περίγραμμα του αμαξώματος και τα νέα αλληλοσυμπληρούμενα τριγωνικά φωτιστικά σώματα να απηχούν μια αφαιρετική προσέγγιση του γνωστού μοτίβου της βρετανικής σημαίας.

Όπως είναι προφανές από τα διακριτικά της έκδοσης στο διακοσμητικό στοιχείο που λειτουργεί ως σύνδεση ανάμεσα στα πίσω φωτιστικά σώματα, έχουμε να κάνουμε με μία από τις ισχυρότερες S εκδόσεις της γκάμας του νέου MINI Cooper. Να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με το απώτερο παρελθόν του, το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει σε όλο το εύρος των εκδόσεών του την ονομασία MINI Cooper με τις ισχυρότερες να σηματοδοτούνται από τα διακριτικά S, SE αλλά και JCW.

Σε αντίθεση ίσως με ό,τι θα περίμενε κανείς το ΜΙΝΙ Cooper θα εξακολουθήσει να προσφέρεται και σε βενζινοκίνητες εκδόσεις οι οποίες θα εξακολουθήσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες που προδιαγράφονται περισσότερες θα παράγονται σε κινεζικό έδαφος έχοντας ως αφετηρία μια εντελώς διαφορετική πλατφόρμα την οποία έχουν συνεξελίξει BMW και Great Wall.

Πριν υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, χρήσιμο θα ήταν να σημειωθεί ότι το νέο ΜΙΝΙ Cooper με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα βασίζεται σε μια μετεξελιγμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής όπου ήδη βασίζεται και θα συνδυάζεται με αναβαθμισμένους κινητήρες. Επίσης δεδομένα θα απηχεί την ίδια αισθητική με το ηλεκτρικό MINI Cooper αν και με ορισμένες διαφοροποιήσεις που έχουν να κάνουν με τη διαφορά τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Cooper, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες 40 ή 54 kWh με την προσφερόμενη αυτονομία να φτάνει έως και τα 400 χλμ., μέγεθος σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με την υφιστάμενη ηλεκτρική έκδοση.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι ιθύνοντες της ΜΙΝΙ, είχαν δηλώσει ότι στις προθέσεις τους περιλαμβάνεται και η εξέλιξη μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης με τα διακριτικά John Cooper Works η οποία και θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας.

Αν και οι τρέχουσες εικόνες δεν περιλαμβάνουν λήψεις από το εσωτερικού του μοντέλου, προηγούμενες λήψεις του φωτογραφικού φακού έχουν αποκαλύψει ότι το νέο ΜΙΝΙ Cooper θα διαθέτει ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό που ακολουθεί την ίδια πιο ξεκάθαρη προσέγγιση στην σχεδίαση. Στις προδιαγραφές του θα περιλαμβάνεται και ένα κυκλικό infotainment χωρίς πλαίσιο το οποίο θα συνδυάζεται με head-up display εν είδει ψηφιακού πίνακα οργάνων και προς όφελος της εξοικονόμησης χώρου και μιας ακατακερμάτιστης σχεδίασης του ταμπλό. Όπως εύκολα υποθέτει κανείς οι φυσικοί διακόπτες περιορίζονται σημαντικά αν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν εξασφαλίζοντας άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες (κλιματισμός, ηχοσύστημα).

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, τον «χορό» των αποκαλυπτηρίων της νέας γενιάς του MINI Cooper θα ανοίξει η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα πρέπει να αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς ενώ οι συμβατικές θα ακολουθήσουν με απόσταση περίπου ενός εξαμήνου.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024