Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Πειραιά: Συζήτηση για τη δημιουργία Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι

Δήμος Πειραιά: Συζήτηση για τη δημιουργία Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι

Το έργο του Μουσείου είναι στη διαδικασία επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του, ενώ η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ.

Την ανανέωση της διεύρυνση της Συμφωνίας Συνεργασίας στον τομέα της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπέγραψαν οι υπουργοί Πολιτισμού της Ελλάδας και της Κίνας κατά τη διάρκεια συνάντησης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ παρουσία και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτίριο του Σιλό στο λιμάνι του Πειραιά.

Το έργο του Μουσείου είναι στη διαδικασία επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του, ενώ η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είχα τη χαρά να συμμετέχω σε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Hu Heping, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα εμβληματικό έργο, υπερτοπικής σημασίας και εμβέλειας, το οποίο θα αναβαθμίσει πολιτιστικά τον Πειραιά και θα λειτουργήσει ως τουριστικός και αναπτυξιακός πυλώνας για την πόλη μας. Ο Πειραιάς διαθέτει ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα με το Δημοτικό Θέατρο, την Δημοτική Πινακοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου ισχυροποιεί τη θέση του στον πολιτιστικό «χάρτη» της χώρας μας και όχι μόνο, καθώς αποκτά ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στο είδος του παγκοσμίως. Επιπλέον η ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων θα αποτελέσει ένα νέο αξιόλογο τοπόσημο, όχι μόνο για την πόλη αλλά και τη χώρα, το οποίο θα συνδεθεί με τη φυσιογνωμία της πόλης μαζί με άλλα κτίρια-σύμβολα, όπως είναι ο Πύργος του Πειραιά. Η πόλη μας έχει μια ιδιαίτερη δυναμική, αναπτύσσεται και προοδεύει σε όλα τα επίπεδα και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι΄ αυτό».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέθεσε γεύμα στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας καθώς και στους επισήμους από την Κίνα και την Ελλάδα, σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024