Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει ψήφους γιατί προσφέρει… «panem et circenses» στον λαό

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει ψήφους γιατί προσφέρει… «panem et circenses» στον λαό

Ήδη οι δύο γυναίκες που θα αναλάβουν, η μία την υπεράσπιση και, η άλλη την καταδίκη του, έχουν πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια αλά Χόλιγουντ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι οπαδοί του δεν θα τον εγκαταλείψουν ακόμα κι αν πυροβολήσει κάποιον σε δημόσια θέα.

Και παρότι ο έκδηλος ναρκισσισμός του Αμερικανού πρώην προέδρου προειδοποιεί για το μέγεθος της επικινδυνότητας του, στην περίπτωση που κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και ξανά τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2024, οι δημοσκοπήσεις τον ευνοούν καθαρά και αναντίρρητα. Για την ακρίβεια προηγείται με ποσοστό 43% έναντι 31% του Ρον ντε Σάντις.

Ακόμα και η τελευταία νομική… τρικλοποδιά, που την Τρίτη θα τον φέρει ενώπιον του δικαστή, Χουάν Μέρχαν, για να καταθέσει για την περιβόητη υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, για τις ερωτικές συνευρέσεις τους, δεν φαίνεται ότι θα τον ρίξει στα πατώματα.

Καθυστερήσεις και αστειότητες

Αν μάλιστα κάποιος λάβει υπόψη του ότι ο Αμερικανός μεγιστάνας θα παίξει… καθυστερήσεις «σπρώχνοντας» την εκδίκαση της υπόθεσης τον επόμενο χρόνο, δηλαδή στο απόγειο της προεκλογικής εκστρατείας, γίνεται κατανοητό ότι θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της.

Όπως έγραφε αυτές τις ημέρες ο πολιτικός αναλυτής Τζούλιαν Ζέλιζερ στο CNN «υπάρχει η σημαντική πιθανότητα ο Τραμπ, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να σαρώσει».

«Ο Τραμπ έχει το αλάνθαστο ένστικτο να εκμεταλλεύεται τις στιγμές του κινδύνου προς όφελος του και η πολιτική του καριέρα είναι χτισμένη πάνω στα χτυπήματα που δίνει κατά ανθρώπων και θεσμών, για τους οποίους λέει ότι άδικα καταφέρονται εναντίον του. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη παρουσιάζεται ως το θύμα ενός διεφθαρμένου συστήματος, που χρειάζεται τη στήριξη των οπαδών του για να λάμψει η αλήθεια», γράφει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Και σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που διώκεται ποινικά για την πιο «αστεία» υπόθεση από τη σωρεία σοβαρότερων που τον αφορούν, ανάμεσα τους η εισβολή που «διέταξε» στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριου του 2021 με αποτέλεσμα τον θάνατο 5 ανθρώπων, (γιατί στην τελική ποιος νοιάζεται με ποια κοιμήθηκε ο Τραμπ, όταν ούτε η Μελάνια δεν δίνει δεκάρα), η ανακοίνωση των δύο γυναικών, που θα πρωτοστατήσουν στη δίκη του, εγγυόνται ένα σόου που όμοιο του δεν έχει ματαξαναδεί ο κόσμος ολόκληρος.

Δυό γυναίκες για τον Τραμπ

Για του λόγου το ασφαλές, την υπεράσπιση του θα αναλάβει η Σούζαν Νέχελες, που έχει… λιμάρει τα νύχια της σε δίκες όπως αυτή του μαφιόζου «Μπόμπι Έγκς», μια «άφοβη και ατρόμητη δικηγόρος», κόρη μεταναστών, που άκουσε πολλά όχι, μέχρι να πάρει το πολυπόθητο ναι, δηλαδή την καθολική αποδοχή της από τους νομικούς κύκλους της Ουάσιγκτον, που δεν σκοπεύει να χάσει με μια ήττα στη δίκη του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Απέναντι της η Σούζαν Χόφινγκερ, εισαγγελέας του γραφείου του περιφερειακού εισαγγελέα του Μανχάταν, από γνωστή νομική οικογένεια της χώρας, που αποκαλείται «το μυαλό» από τους συνεργάτες της και όχι μόνο, το οποίο θα πρέπει να βάλει να δουλέψει… υπερωρίες για να δει πως θα καταδικάσει τον Τραμπ για ένα έγκλημα που η υπεράσπιση του διατείνεται ήδη ότι δεν υφίσταται ούτε στα χαρτιά!

Με αυτά και με αυτά, δεν είναι τυχαίο που το Politico έγραψε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να ευχαριστεί τον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ, που αποφάσισε να ασκήσει δίωξη εναντίον του, φέρνοντας τον και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Άρτον και θεάματα

Ακόμα και ο ντε Σάντις, που ακολουθεί τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο από το δικό του αφήγημα ότι πρόκειται για μια κατακριτέα  συνομωσία του βαθέος κράτους και των προοδευτικών ελίτ, που θα γυρίσει μπούμερανγκ στους Δημοκρατικούς και τις φιλοδοξίες τους για επανεκλογή τους.

Σε μια Αμερική των άκρων και στη μέση, ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ο ντε Σάντις τον Τραμπ είναι να δείξει ότι είναι εξίσου συντηρητικός και μαχητικός με εκείνον, αλλά λιγότερο επικίνδυνος στο να προκαλέσει ταραχές εντός των ΗΠΑ και να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα στο εξωτερικό τους.

Και αυτό από μόνο του δείχνει, όχι μόνο τη βαθιά πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αλλά και την ανάγκη των μελών της για «panem et circenses», δηλαδή άρτον και θεάματα, με τον Τραμπ να προσφέρει τα δεύτερα αφειδώς…

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024