Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρια Παπανικολάου: Ένα κορίτσι με αυτισμό δίνει μαθήματα ζωής

Άρια Παπανικολάου: Ένα κορίτσι με αυτισμό δίνει μαθήματα ζωής

H κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού σε μια συγκινητική εξομολόγηση στο «Χαμογέλα και Πάλι!».

Η Άρια, η κόρη του μεγάλου καλαθοσφαιριστή, Δημήτρη Παπανικολάου, η οποία βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, δήλωσε πως όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερε τι να πει.

«Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν για μένα, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι».

Η Άρια γνωρίζει Ιαπωνικά, της αρέσει να ζωγραφίζει και δηλώνει πως είναι περήφανη γι΄αυτό που κάνει ενώ τα μαθήματα που δεν της αρέσουν είναι η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά.

«Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν μικρή και τον είχα δει κάποιες φορές. Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για την κόρη του

Ο πατέρας της Άριας, Δημήτρης Παπανικολάου, βρέθηκε στο πλατό του «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για την κατάσταση της κόρης του, λέγοντας πως στην αρχή την κυνηγούσαν για να μην την κοροϊδεύουν, αλλά εκείνη ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν.

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα της, πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωράει αυτούς που την πληγώνουν».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε πως θα έπρεπε στα σχολεία να διδάσκεται το φάσμα του αυτισμού και τα παιδιά να ενημερώνονται.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024