Σκοπός του «κουμπιού πανικού» είναι να σταματήσει η ενδοοικογενειακή βία.

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για το «κουμπί πανικού» με σκοπό την αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος γυναικών.

«Είναι ένα επιπλέον εργαλείο για τις γυναίκες. Είναι μία κρυπτογραφημένη εφαρμογή και μπορεί με το πάτημα του κουμπιού να κινητοποιηθεί η αστυνομία. Μπορεί να το προμηθευτεί από τα συμβουλευτικά κέντρα ή από τα αστυνομικά τμήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας - Πετούσε μπουκάλια στην πρώην σύζυγό του

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, η εφαρμογή θα προμηθευτεί σε αυτές τις γυναίκες που πραγματικά το χρειάζονται και γι’ αυτό θα ξεκινήσει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος είναι πως εάν το προμηθευτεί όλος ο γυναικείος πληθυσμός τότε δεν θα μπορεί να είναι κρυπτογραφημένο.

«Όταν έρθει η αστυνομία, η γυναίκα θα μπορεί να επιλέξει εάν θέλει να πάει σε κάποια δομή, οι οποίες είναι απόρρητες ή σε κάποιοι φιλικό σπίτι. Η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη εκείνη τη στιγμή μια οι αστυνομικοί στα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας που είναι εξαιρετικοί».

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορούν να βρουν στην Αστυνομία ή στην ιστοσελίδα womansos.gr όπου μπορούν να ρωτήσουν στα συμβουλευτικά κέντρα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr