Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: «Η 'προοδευτική' κυβέρνηση συνεργασίας του Τσίπρα θα βυθίσει τη χώρα στην αστάθεια»

Οικονόμου: «Η ‘προοδευτική’ κυβέρνηση συνεργασίας του Τσίπρα θα βυθίσει τη χώρα στην αστάθεια»

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως το να μιλάει για τοξικότητα ο Αλέξης Τσίπρας, «που ανήγαγε τον πολακισμό σε επίσημη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρόκληση στη νοημοσύνη των Ελλήνων».

Τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Άργος, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, με τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τοξικότητα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτό που ονομάζει ο κ. Τσίπρας ‘προοδευτική’ κυβέρνηση συνεργασίας είναι σίγουρο ότι θα βυθίσει τη χώρα στην αστάθεια, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την ανέχεια», ανέφερε.

Και πρόσθεσε πως «με ανακυκλωμένα πολιτικά προϊόντα τίποτα νέο, τίποτα δυναμικό, τίποτα δημιουργικό δεν μπορεί να φέρει ο κ. Τσίπρας».

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε, με τη μορφή υστερόγραφου, πως το να κατηγορεί την ΝΔ για τοξικότητα «ο άνθρωπος που ανήγαγε τον πολακισμό σε επίσημη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρόκληση στη νοημοσύνη των Ελλήνων».

«Ρωτήστε για συνεργασίες αυτούς που θέλουν απλή αναλογική»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τόνιοσε πως στις 21 Μαΐου «καλούμε τον κόσμο να αξιολογήσει την Ελλάδα του σήμερα και την Ελλάδα του 2019 και ζητάμε ισχυρή εντολή, η οποία από μόνη της θα καθορίσει τα πράγματα».

Ερωτηθείς, μάλιστα, για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μην ρωτάτε εμάς για συνεργασίες, γιατί εμείς έχουμε μια πάρα πολύ καθαρή άποψη. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για συνεργασίες.

»Ρωτήστε για συνεργασίες εκείνους που υποστηρίζουν το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι μισοί θέλουν τον Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί δεν τον θέλουν. Ο ένας λέει ‘δεν θέλω τον Τσίπρα πρωθυπουργό’, λέει ‘είμαι κι εγώ εδώ ως πρωθυπουργός’».

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου «κι αυτό που ο κόσμος θα ζυγίσει πηγαίνοντας προς την κάλπη, είναι εάν με την ψήφο του θα δημιουργήσει εκλογικό αποτέλεσμα, που θα κρίνει δύο βασικά πράγματα:

»Ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο, ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και, δεύτερον, εάν αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές, θα τις κερδίσει με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε, σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση με ενιαίο λόγο.

»Αυτό είναι η σταθερή κυβέρνηση: ενιαίος λόγος και όχι ατέρμονες διαδικασίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024