Ήρθε για να μείνει το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης των ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, αφού αναμένεται να μονιμοποιηθεί και πέρα της λήξης του, με πόρους του Δήμου.

Οι ηλικιωμένοι πολίτες στα Ιωάννινα ανταποκρίθηκαν μαζικά στις ψηφιακές γωνίες που δημιουργήθηκαν, με συνέπεια ο Δήμος Ιωαννιτών να έχει αποφασίσει να καθιερώσει το πρόγραμμα με δικούς του πόρους, όπως λέει ο αντιδήμαρχος οικονομικών και ψηφιακής διακυβέρνησης Φώτης Βάββας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 2 μήνες, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση από τα ηλικιωμένα μέλη των ΚΑΠΗ για την παρακολούθηση των μαθημάτων καθώς ο αριθμός των εκπαιδευόμενων έχει ξεπεράσει τα 200 άτομα και επιπλέον, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον και από άλλους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Ιωαννιτών

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ιωαννιτών

Όπως δήλωσε ο κ. Βάββας «ο Δήμος μας έχει αποφασίσει να επεκτείνει μετά το Πάσχα το πρόγραμμα σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και εξετάζει τη δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος σε μόνιμη βάση, χρησιμοποιώντας πόρους του Δήμου».

Στόχος του προγράμματος που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του είναι η ψηφιακή ενδυνάμωση των ηλικιωμένων ατόμων και η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα φιλόδοξο πιλοτικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα, για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς και υποστήριξης σε θέματα πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες, σε ηλικιωμένους δημότες (κυρίως 60+) του Δήμου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr