Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθιερώνεται ο ψηφιακός εγγραμματισμός των ηλικιωμένων στα Ιωάννινα

Καθιερώνεται ο ψηφιακός εγγραμματισμός των ηλικιωμένων στα Ιωάννινα

Ήρθε για να μείνει το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης των ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, αφού αναμένεται να μονιμοποιηθεί και πέρα της λήξης του, με πόρους του Δήμου.

Οι ηλικιωμένοι πολίτες στα Ιωάννινα ανταποκρίθηκαν μαζικά στις ψηφιακές γωνίες που δημιουργήθηκαν, με συνέπεια ο Δήμος Ιωαννιτών να έχει αποφασίσει να καθιερώσει το πρόγραμμα με δικούς του πόρους, όπως λέει ο αντιδήμαρχος οικονομικών και ψηφιακής διακυβέρνησης Φώτης Βάββας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 2 μήνες, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση από τα ηλικιωμένα μέλη των ΚΑΠΗ για την παρακολούθηση των μαθημάτων καθώς ο αριθμός των εκπαιδευόμενων έχει ξεπεράσει τα 200 άτομα και επιπλέον, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον και από άλλους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ιωαννιτών

Όπως δήλωσε ο κ. Βάββας «ο Δήμος μας έχει αποφασίσει να επεκτείνει μετά το Πάσχα το πρόγραμμα σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και εξετάζει τη δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος σε μόνιμη βάση, χρησιμοποιώντας πόρους του Δήμου».

Στόχος του προγράμματος που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του είναι η ψηφιακή ενδυνάμωση των ηλικιωμένων ατόμων και η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα φιλόδοξο πιλοτικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα, για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς και υποστήριξης σε θέματα πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες, σε ηλικιωμένους δημότες (κυρίως 60+) του Δήμου.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024