Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία: Τέλος τα μέτρα για τον κοροναϊό - Κανονικά θα υπολογίζονται οι απουσίες για τους μαθητές που νοσούν

Σχολεία: Τέλος τα μέτρα για τον κοροναϊό – Κανονικά θα υπολογίζονται οι απουσίες για τους μαθητές που νοσούν

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργούνται από την 30η Μαρτίου 2023, όλα τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την μη εξάπλωση του κοροναϊού

Καταργούνται όλα τα μέτρα για τον κοροναϊό στα σχολεία σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας (ΦΕΚ2019 Β/30-3-2023).

Μεταξύ άλλων από εδώ και πέρα παύει να ισχύει η πενθήμερη καραντίνα για τους μαθητές που νοσούν με κοροναϊό και πλέον οι απουσίες θα προσμετρώνται κανονικά.

Επίσης, κανονικά πλέον θα υπολογίζονται και οι απουσίες λόγω γρίπης, οι οποίες μέχρι τώρα καταγράφονταν αλλά δεν προσμετρούνταν.

Επομένως από την 30η Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες που νοσούν από κοροναϊό, δεν παραμένουν σε πενθήμερη απομόνωση και οι απουσίες κατά το διάστημα της νόσησής τους προσμετρώνται κανονικά.

Η ΚΥΑ έχει ένα άρθρο που αναφέρει τα εξής:

Άρθρο μόνο

Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695).

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024