Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Jeep: Off-Road υπεραφθονία στην έρημο της Utah

Jeep: Off-Road υπεραφθονία στην έρημο της Utah

H αμερικανική φίρμα με αφορμή το Easter Jeep Safari το οποίο ξεκινά την 1η Απριλίου παρουσιάζει επτά πρωτότυπα με επίκεντρο την off-road μετακίνηση

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Jeep αποκαλύπτει στο πλαίσιο του 57ου Easter Jeep Safari που διοργανώνεται στο Moab της Utah, αποκαλύπτει επτά νέα πρωτότυπα τα οποία στοχεύουν να ενθουσιάσουν τους λάτρεις των off-road οχημάτων και των περίπου 27.000 συμμετεχόντων στη διοργάνωση.

Σε απόλυτη συμφωνία με όσα πρεσβεύει και επιδιώκει η αμερικανική φίρμα, τα επτά πρωτότυπα αποτυπώνουν το ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης αλλά και… χρήσεων που προσφέρουν τα μοντέλα της Jeep μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τρία plug-in υβριδικής τεχνολογίας αλλά και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όπως ακριβώς επιβάλλουν οι στόχοι ηλεκτροκίνησης της μάρκας.

Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο της «συλλογής», Grand Wagoneer το οποίο στην συγκεκριμένη παραλλαγή του επωφελείται από μια pop-up σκηνή η οποία τοποθετείται στις ράγες οροφής. H Skyloft όπως ονομάζεται μπορεί να προσφέρει άνετη φιλοξενία και διανυκτέρευση σε δύο άτομα ενώ κρίσιμη λεπτομέρεια αποτελεί ότι για την πρόσβαση δεν απαιτείται σκάλα, αλλά αυτή πραγματοποιείται μέσω της ηλιοροφής που έχει μετακινηθεί πιο πίσω για αυτό ακριβώς το λόγο και λειτουργεί ως καταπακτή.

Στο πλαίσιο της λογικής της έκδοσης, η τρίτη σειρά καθισμάτων έχει αφαιρεθεί, αφήνοντας χώρο για έναν αυξημένο και ενισχυμένο με μεταλλική επένδυση χώρο πορτ μπαγκάζ. Την εικόνα της πρωτότυπης έκδοσης συμπληρώνουν χωμάτινα ελαστικά διάστασης 35 ιντσών τα οποία έχουν οδηγήσει και στον ανασχεδιασμένο των θόλων. Να σημειωθεί ότι η έκδοση διαθέτει αυξομειούμενου ύψους ανάρτηση η οποία αυξάνει ή μειώνει την απόσταση από το έδαφος, καθιστώντας τις εκτός δρόμου αναζητήσεις ακόμα ευκολότερες.

Το επόμενο της σειράς αποτελεί μια σύγχρονη επαναπροσέγγιση του κλασικού SJ Cherokee του 1978 το οποίο έχει ανακατασκευαστεί ως ένα plug-in υβριδικό restomod. Πίσω από τις ρετρό επιφάνειες με την εξίσου νοσταλγική κίτρινη απόχρωση, βρίσκεται το σύνολο που εφοδιάζει και το Wrangler Rubicon 4xe συνδυάζοντας έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το σύνολο συμπληρώνει αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και κιβώτιο μεταφοράς 4/1. Το πρωτότυπο εφοδιάζεται με ελαστικά 37 ιντσών που φιλοξενούνται στους χαρακτηριστικά τετραγωνισμένους θόλους.

Το τρίτο της συλλογής αποτελεί μια παραλλαγή του επίσης ιστορικού Scrambler, ενός μικρού ημιφορτηγού που ανήκε στην γκάμα της Jeep, στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια σύγχρονη επαναπροσέγγιση με αφετηρία το Wrangler το οποίο φιλοξενεί στο πίσω τμήμα του έναν χώρο φόρτωσης και αμάξωμα από ανθρακόνημα. Οι θόλοι έχουν ανασχεδιαστεί και στην προκειμένη περίπτωση καθώς τοποθετούνται ελαστικά διάστασης 40 ιντσών ενώ η ανάρτηση προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης από 4 έως 14 εκατοστά. Ο κινητήρας προέρχεται από το Wrangler Rubicon 392, ένας θηριώδης Hemi V8 των 6,4 λίτρων.

Το «παρών» δίνει για τρίτη φορά στην συγκεκριμένη διοργάνωση δίνει και η πρωτότυπη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Wrangler το οποίο χάρη σε ένα σύνολο από τρεις ηλεκτροκινητήρες το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει, αναλόγως τις συνθήκες, την προσφερόμενη ισχύ η οποία κυμαίνεται μεταξύ 285 και 650 ίππων. Το σύνολο συμπληρώνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας με δύο διαβαθμίσεις ενώ είναι διαθέσιμη και μια αναβαθμισμένη λειτουργία hill descent η οποία χάρη στην ηλεκτροκίνηση και στο σύστημα ανάκτησης καθιστά εφικτή την οδήγηση με ένα πεντάλ ακόμα και στις πιο έντονες κλίσεις. To Wrangler Magneto 3.0 διαθέτει επίσης ανασχεδιασμένα στοιχεία τα οποία ευνοούν τις γωνίες ράμπας, προσέγγισης και διαφυγής ενώ η δεύτερη κολώνα έχει μετακινηθεί και ανασχεδιαστεί αφήνοντας χώρο για ένα νέο roll-bar. Στα ανασχεδιασμένα στοιχεία συγκαταλέγεται φυσικά η οροφή και το παρμπρίζ που έχει εντονότερη κλίση κατά 12 μοίρες.

Το Sideburn Concept με αφετηρία το Grladiator έχει επίσης «κατά νου» την off-road μετακίνηση στην πιο ακραία μορφή της διαθέτοντας πλήρως ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά που ευνοούν την χρηστικότητα και τις εκτός δρόμου ικανότητες. Διαθέτει έναν ανασχεδιασμένο χώρο πορτ μπαγκάζ με ενσωματωμένους κλωβούς για την σταθεροποίηση δοχείων με υγρά. Η γρίλια διαθέτει επιπλέον προστατευτικά από μέταλλο που μπορεί να αναπτυχθεί χρησιμεύοντας ως κάθισμα, ενώ προστίθενται και μια σειρά από φώτα οροφής αποτελούμενα από LED. Ανάμεσα στην καμπίνα και τον χώρο φόρτωσης παρεπιδημούν roll bars από ανθρακόνημα με χώρους για την αποθήκευση θηκών ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι αφαιρούμενες πόρτες. Αναμενόμενα οι τροχοί έχουν διάσταση 37 ιντσών και η ανάρτηση προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης για την αυξομείωση του ύψους.

Το προτελευταίο πρωτότυπο είναι από τα πλέον ρεαλιστικά της συλλογής καθώς επί της ουσίας αναλαμβάνει να «διαφημίσει» την πλήρη γκάμα αξεσουάρ Performance Parts που προσφέρει η Jeep. Με αυτή τη λογική το Departure Concept, διαθέτει σωληνωτές πόρτες, τετραγωνισμένα επίπεδα φτερά, σωληνωτό πτυσσόμενο προστατευτικό για την γρίλια, επιπλέον φωτιστικά σώματα στον προφυλακτήρα και στην οροφή. Μια ειδική σωληνωτή κατασκευή στο πίσω τμήμα για το ελαστικό αντικατάστασης μεγιστοποιεί τον χώρο αποσκευών ενώ αν χρειαστεί η ρεζέρβα μπορεί να τοποθετηθεί και εξωτερικά προκειμένου να αξιοποιηθεί και αυτή ως χώρος αποθήκευσης. Το εσωτερικό βρίθει επίσης από πρακτικούς χώρους αποθήκευσης αντικειμένων σε διάφορα μεγέθη.

Με αφετηρία το Wrangler έχει υλοποιηθεί και το έβδομο πρωτότυπο το οποίο βασίζεται στην περιορισμένη έκδοση Tuscadero του 2021 από όπου και η ιριδίζουσα μωβ απόχρωση. Το πρωτότυπο εμπλουτίζει την εικόνα του με μαύρες λεπτομέρειες και ιδιαίτερα γραφικά στο καπό. Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση και οι τροχοί των 37 ιντσών.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024