Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με τουρκική σημαία στο κέντρο της Πάφου – Την κατέβασαν δημοτικοί σύμβουλοι

Σάλος με τουρκική σημαία στο κέντρο της Πάφου – Την κατέβασαν δημοτικοί σύμβουλοι

Τι απαντάει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του στην κριτική που δέχθηκε.

Έντονες αντιδράσεις και σάλο στην Κύπρο προκάλεσε μία τουρκική σημαία που τοποθετήθηκε στην πλατεία Κέννεντυ της Πάφου μαζί με άλλες 38 στο πλαίσιο της διοργάνωσης ποδηλατικού αγώνα που ξεκινάει την Παρασκευή.

Η τοποθέτηση της σημαίας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην πόλη με αρκετούς να επιρρίπτουν την ευθύνη στον Δήμο και να κάνουν λόγο για υπέρτατη πρόκληση. Από την πλευρά του ο Δήμος εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως οι διοργανωτές ζήτησαν να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων και η τουρκική.

Ο Δήμος Πάφου ζήτησε τη γνώμη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για το ζήτημα και πήρε την απάντηση πως η σημαία πρέπει να παραμείνει στη θέση της αφού κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Τουρκία με την κυπριακή σημαία όταν εκεί αγωνίζονται Κύπριοι αθλητές.

Τελικά όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, η σημαία αφαιρέθηκε από τον ιστό από δυο δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι προέβησαν σε αυτή την κίνηση με δική τους πρωτοβουλία. Τέλος ο Δήμος στην ανακοίνωσή του επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Επειδή κάποιοι προσπαθούν να επικρίνουν τον Δήμο Πάφο για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας στην Πλατεία της πόλης απλά να πούμε ότι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν.

Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία. Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία. Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί».

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιρόλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού κεντρικού αμυντικού Λορέντσο Πιρόλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024