Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Η σημαία της θα βρεθεί στην κορυφή της Ανταρκτικής ανήμερα των Χριστουγέννων

Κύπρος: Η σημαία της θα βρεθεί στην κορυφή της Ανταρκτικής ανήμερα των Χριστουγέννων

Κυπριακή αποστολή θα βρεθεί στις 25 Δεκεμβρίου στην Ανταρκτική, όπου έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία γης - 89,2 C, όλων των εποχών, και τα μέλη της θ' ανεβούν στο όρος Βίνσον (4892 μ.).

Στην πιο κρύα, υψηλότερη, θυελλώδη και ξηρότερη ήπειρο στη Γη, όπου έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία γης – 89,2 C, όλων των εποχών, στην Ανταρτική (φωτογραφία, επάνω, από mountaintrip.com), θα βρεθεί κυπριακή αποστολή στις 25 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου» που τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Κύπρου και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στην κορυφή της Ανταρκτικής

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, η κυπριακή ομάδα θα υψώσει τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κορυφή της Ανταρκτικής.

Δείτε ακόμα – ΗΠΑ – Σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα ο Μπιρκάκ Ουζούν που είχε τοποθετήσει σημαία των Τουρκοκύπριων στην Ανταρκτική

Τα μέλη της αποστολής θα περάσουν στην ιστορία ως τα μέλη της πρώτης επίσημης αποστολής στην ιστορία της Κύπρου που θα ανεβούν στο όρος Βίνσον (4892 μ.).

Η συγκεκριμένη κορυφή είναι η πιο απομακρυσμένη, η κατάκτησή της είναι η πιο δαπανηρή για μια αποστολή και είναι η πιο κρύα από τις επτά ηπειρωτικές κορυφές για αναρρίχηση. Είναι επίσης η όγδοη πιο προβεβλημένη κορυφή στη Γη.

Πρόσφατα, η κυπριακή ομάδα επέστρεψε από την επιτυχημένη αποστολή στο Κιλιμάντζαρο (5895μ), την πιο ψηλή κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου, όπου πέρασε 11 ημέρες και ανέβασε τη σημαία της Κύπρου στην κορυφή.

Ο κατακτητής του Εβερεστ

Επικεφαλής του Εθνικού Προγράμματος «Σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου» που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κύπρου και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ο κύπριος υπήκοος Γιεβγέν Σταροσέλσκι, κάτοχος του τίτλου «Snow Leopard», κατακτητής ορειβάτης του Εβερεστ και εκατοντάδων κορυφών από τις πιο δύσκολες σ’ όλο τον κόσμο.

Ο κ. Σταροσέλσκι έχει ήδη υψώσει τη σημαία της Κύπρου σε διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως λ.χ. στο όρος Εβερεστ στο Θιβέτ (8848μ), στο όρος Ακονκάγκουα στη Νότια Αμερική (6962 μ.), στο όρος Ντενάλι στη Βόρεια Αμερική (6190μ) και στο όρος Ελμπρους (5642m).

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024