Η ρωσική Gazprom δήλωσε ότι θα στείλει 41,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας την Πέμπτη

Συνεχίζονται κανονικά, έναν και πλέον χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου και της επιβολής δυτικών κυρώσεων στη Μόσα, οι αποστολές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Η ρωσική Gazprom δήλωσε ότι θα στείλει 41,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας την Πέμπτη.

Η γραμμή διαμετακόμισης μέσω της Ουκρανίας αποτελεί πλέον τη μόνη εναπομείνασα διαδρομή για τις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την κεντρική και δυτική Ευρώπη μετά την καταστροφή του αγωγού Nord Stream 1, τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Gazprom, ο γίγαντας διαφθοράς του Πούτιν - Το «ξέπλυμα», ένα ξενοδοχείο και ένας μυστηριώδης θάνατος

Γιατί μειώθηκαν οι παραδόσεις αερίου

Τον Ιανουάριο οι παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη μέσω του πλέγματος αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία μειώθηκαν δραματικά, σε επίπεδα που έχουν να παρατηρηθούν από την εποχή της ΕΣΣΔ.

Αναλυτές απέδωσαν τη μείωση αυτή στο μικρότερο ενδιαφέρων των ευρωπαϊκών εταιρειών για το ρωσικό αέριο, καθώς οι ηπιότερες από το αναμενόμενο θερμοκρασίες διατηρούσαν σε ικανοποιητικά επίπεδα τα αποθέματα στις δεξαμενές αποθήκευσης αερίου της ΕΕ.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr