Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H απόλυτη επιβεβαίωση της αποτυχίας

H απόλυτη επιβεβαίωση της αποτυχίας

Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς πίσω από τις λέξεις, για να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση παραδέχεται ανοιχτά ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία και όσους την εκπροσωπούν.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβεβαίωση της αποτυχίας της ΚΕΔ και του Στιβ Μπένετ, από την επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Σε μία χώρα με ανοιχτά θέματα, λίγο μετά την προκήρυξη εκλογών και στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, το γεγονός ότι αποφάσισε ο πρωθυπουργός να επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζητώντας καλύτερους διαιτητές, αποτυπώνει ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τη δεδομένη αντίληψη της Πολιτείας ότι οι αρμόδιοι φορείς και τα όργανα, δηλαδή η ΕΠΟ και η ΚΕΔ, δεν μπορούν να βρουν λύση.

«Να συμβάλλουν όλοι έτσι ώστε το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί και να τελειώσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με διαιτησίες υψηλού επιπέδου, που δεν αμφισβητείται το κύρος τους και η αποτελεσματικότητά τους» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στην ερώτηση που του έγινε για τη σχετική επικοινωνία.

Η ίδια η κυβέρνηση λοιπόν με τον πλέον επίσημο τρόπο αναφέρεται σε διαιτησίες υψηλού επιπέδου, υποδηλώνοντας ξεκάθαρα ότι μέχρι τώρα δεν τις είχαμε και πρέπει να τις έχουμε. Διαιτησίες κύρους και αποτελεσματικότητας, όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου! Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς πίσω από τις λέξεις, για να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση παραδέχεται ανοιχτά ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία και όσους την εκπροσωπούν.

Βέβαια, η επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσέφεριν θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, πριν φυσικά τα τεράστια λάθη στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο θυμόσοφος λαός. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η παρέμβαση της κυβέρνησης, εκτός από αναγκαία, είναι επιτακτική, από τη στιγμή που η ΕΠΟ ξεκάθαρα δεν μπορεί να βρει λύση και ο Στιβ Μπένετ αδυνατεί να κάνει τη δουλειά, για την οποία η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον χρυσοπληρώνει.

Και πως να μην επέμβει ο πρωθυπουργός όταν παρά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και πριν κοπάσει ο κουρνιαχτός, ανακοινώνονται οι διαιτητές για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ και μέσα σε αυτούς είναι μόνο ένας ελίτ διαιτητής και αυτός από τη Λευκορωσία! Κι όλα αυτά λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ την περασμένη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση με τους «μεγάλους», ότι «έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας».

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο Μπαλτάκος ή δεν ζήτησε βοήθεια από την ΟΥΕΦΑ ή απλώς η ΟΥΕΦΑ δεν τον υπολογίζει! Δεν είναι δυνατόν να αιτείται δια ζώσης και με τον πλέον επίσημο τρόπο τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και δύο ημέρες μετά, να ανακοινώνεται ένας ελίτ διαιτητής από τη Λευκορωσία. Αν αυτό δεν είναι φαρσοκωμωδία, τότε τι είναι;

Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμα σε όλο αυτό το κακόγουστο σίριαλ που αφήνει ανοιχτές πληγές στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τα πλέι οφ να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα και με τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην μπορούν να βρουν λύση, η παρέμβαση της Πολιτείας πρέπει να είναι ακόμα πιο έντονη και αποφασιστική!

Η απλή επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσέφεριν απλώς δεν φτάνει!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024