Εξελίσσονται τα έργα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης, έτσι ώστε το καλοκαίρι να μπορούν να βρούνε καταφύγιο και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα αδέσποτα σκυλιά.

«Όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, περίθαλψης σίτισης των ζώων, καθώς και σε αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων πληροί πλέον το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Κατερίνης, καθώς στην τελική ευθεία οδεύουν οι εκτεταμένες παρεμβάσεις επισκευής και συντήρησης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του Δήμος.

«Ο χώρος μεταμορφώνεται  σε μία πρότυπη εγκατάσταση φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων» τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς δημιουργείται στο Δήμο Κοζάνης

Οι παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν στην υλοποίηση εργασιών αντικατάστασης στέγης κτιρίων φιλοξενίας και συντήρησης δομών κτιρίων φιλοξενίας, αποκατάστασης τοπικού δικτύου ύδρευσης, διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων, αποκατάστασης λειτουργικότητας των διοικητικών κτιρίων.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Κατερίνης

Παράλληλα, και σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Δήμος, προβλέπεται ο εξοπλισμός του καταφυγίου με όλα τα απαραίτητα είδη για την ορθή και άρτια λειτουργία του και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς που εξασφαλίζουν την υγεία των ζώων που φιλοξενούνται. Πρόκειται για εξοπλισμό που είτε θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο που έχει καταστραφεί, είτε θα συμπληρώσει ανάγκες, οι οποίες στην παρούσα φάση δεν ικανοποιούνται.

Μέχρι πρότινος οι υφιστάμενοι χώροι του καταφυγίου δυναμικότητας 80 θέσεων, στο χώρο του Βιολογικού Σταθμού του Δήμου Κατερίνης παρουσίαζαν σειρά προβλημάτων, τα οποία δυσχέραιναν την ομαλή λειτουργία του καταφυγίου και έθεταν κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και για την υγεία των ζώων που φιλοξενούνται. Πιο συγκεκριμένα, τα συνολικά έξι κτίρια εγκαταστάσεων του καταφυγίου βρίσκονταν σε κακή κατάσταση, έχοντας φθαρεί από το πέρασμα του χρόνου, την εκτεταμένη χρήση, καθώς και από αστοχίες στην κατασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι  χρηματοδότηση του έργου ύψους 372.000 ευρώ με ΦΠΑ εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ενώ οι παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr