Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ΦΕΚ καθορίστηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης καταφύγιων ζώων συντροφιάς

Με ΦΕΚ καθορίστηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης καταφύγιων ζώων συντροφιάς

Σε ΦΕΚ ο καθορισμός της διαδικασίας, των αρμόδιων οργάνων, των αναγκαίων δικαιολογητικών για την αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των άρθρων 28 και 29 του ν. 4830/2021

Σε ΦΕΚ ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για την  αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς, γεγονός που ενδιαφέρει πολύ τους Δήμους, δεδομένης της ανάγκης που υπάρχει για την στέγαση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Αρκετοί Δήμοι της χώρας επιχειρούν να δώσουν λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με την κατασκευή καταφυγίων που θα παρέχουν περίθαλψη και φιλοξενία των ζώων συντροφιάς.

Αυτό που χρειάζονται οι Δήμοι είναι πόροι και προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στη περισυλλογή και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, τα οποία πολλαπλασιάζονται διαρκώς, αφού αρκετοί παρατάνε τα άτυχα ζώα συντροφιάς όπου να είναι. Ειδικά σε περιφερειακούς, νησιώτικους και ορεινούς Δήμους, οι ΟΤΑ προσπαθούν να εντοπίσουν και να περιθάλψουν τα ζώα σε εκτάσεις πολλών χιλιάδων τετραγωγικών μέτρων, σε δυσπρόσιτες περιοχές, με ελάχιστο προσωπικό και ακόμη λιγότερους πόρους.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η ίδρυση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς προϋποθέτει προηγούμενη άδεια η οποία χορηγείται με απόφαση της αρμόδιας κτηνιατρικής αρχής της οικείας Περιφέρειας/Περιφερειακής Ενότητας, εντός των ορίων της οποίας πρόκειται να εγκατασταθεί το καταφύγιο, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 5 του ν. 604/1977 (Α’ 163).

Εφόσον οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου βρίσκονται εντός των ορίων αρμοδιότητας δύο ή περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων, η αίτηση του ενδιαφερόμενου υποβάλλεται στην Περιφερειακή Ενότητα στα όρια της οποίας βρίσκεται η μεγαλύτερη έκταση του ακινήτου εντός του οποίου έχει εγκατασταθεί το καταφύγιο η οποία αποφαίνεται επί του αιτήματος και ενημερώνει σχετικώς τις λοιπές Περιφερειακές Ενότητες εντός των ορίων των οποίων βρίσκεται τμήμα του καταφυγίου.

ΦΕΚ-Καταφύγια Ζώων

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024