Στην κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 372.000 €, προχωρά ο Δήμος Ιητών, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου στην περιοχή του Αλμυρού.

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ιητών, πρόκειται να δημιουργηθεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου στην περιοχή του Αλμυρού, θα ανεγερθεί διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 177,75 τμ, το οποίο, πέραν των διοικητικών υπηρεσιών, θα στεγάζει αίθουσες φιλοξενίας σκυλιών και λοιπών ζώων, αίθουσα φροντίδας ασθενών ζώων, αποθήκη τροφών και υλικού, καθώς και αίθουσα παρασκευής της τροφής των ζώων με τα απαραίτητα σκεύη και με πλυντήριο.

Η δομή θα πληροί όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και θα παρέχει προσωρινό άσυλο αλλά και προληπτική και θεραπευτική αγωγή σε ζώα που το χρειάζονται. Επιπλέον, θα διαθέτει χώρο άσκησης και προαυλισμού των ζώων, εκτάσεως περίπου 4.300 τμ.

Σε αυτή την περιοχή θα δημιουργηθεί το καταφύγιο ζώων του Δήμου Ιητών

Τα τρία τελευταία χρόνια, ο Δήμος διαθέτει κατ’ έτος ποσό 3000 ευρώ για στειρώσεις αδέσποτων γατών και 2000 ευρώ για προμήθεια και διάθεση τροφών γάτας, ενώ για το έτος 2022, με την επιμέλεια των μελών της ζωοφιλικής κοινότητας Ίου, προχώρησε σε στείρωση 75 ακόμη αδέσποτων -κυρίως θηλυκών- γατών.

Ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας, δήλωσε:

«Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα σεβασμού, είναι ζήτημα υγείας, αφορά στην ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας. Το καταφύγιο που πρόκειται να κατασκευάσουμε, είναι πράξη προστασίας, φροντίδας και αγάπης προς τους τετράποδους φίλους μας.

Η μεταχείριση των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού. Και εμείς ως Δήμος τοποθετούμε τον πολιτισμό στο επίκεντρο, θέλουμε η Νιός μας να είναι πρότυπο σε όλα.»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr