Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η χλωρίνη Klinex θέλει ένα καθαρό περιβάλλον

Η χλωρίνη Klinex θέλει ένα καθαρό περιβάλλον

Το καθαριστικό που δεν λείπει ποτέ από το σπίτι μας, τώρα έρχεται σε eco-friendly συσκευασία

Μέσα στα τελευταία 70 χρόνια, τα σπίτια μας απελευθερώθηκαν από τα πατροπαράδοτα σεμεδάκια, γέμισαν με τεχνολογικά θαύματα που κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα γίνονταν προσβάσιμα σε όλους και πλέον μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε smart homes. Όμως κάποια πράγματα σταθερά: οι συνταγές της γιαγιάς στο κυριακάτικο τραπέζι, τα έθιμα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, η χλωρίνη Klinex στο μπάνιο. Ή μάλλον άλλαξαν, συμβαδίζοντας με την εποχή τους, αλλά παραμένοντας αναλλοίωτα στον πυρήνα τους.

Στην περίπτωση της χλωρίνης Klinex, της μάρκας με ιστορία επτά δεκαετιών στη χώρα μας, αυτό μεταφράζεται στη διατήρηση της σύνθεσης που της επιτρέπει να μας προσφέρει ασφαλή και υγιεινή καθαριότητα, αλλά και στην υιοθέτηση νέων πρακτικών, με κύριο γνώμονα τη φροντίδα του περιβάλλοντος και τη στήριξη του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ήδη, το εργοστάσιο της Unilever στον Α.Ι. Ρέντη, όπου παράγεται η χλωρίνη Klinex, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, το προϊόν που δεν έλειψε ποτέ από το ντουλάπι του μπάνιου μας, πλέον κυκλοφορεί σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, από ανακυκλωμένο πλαστικό, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούνται σε ετήσια βάση 230 τόνοι πλαστικού – γεγονός που γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν σκεφτούμε ότι πρόκειται μόνο για μια από τις προσπάθειες της Unilever για πιο πράσινες συσκευασίες, με την εταιρεία να έχει δεσμευτεί ότι όλες οι πλαστικές συσκευασίες της θα είναι επαναχρησιμοποιούμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες έως το 2025, ενώ θα αποτελούνται τουλάχιστον από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Στο πλευρό των παιδιών

Επί 70 χρόνια, η χλωρίνη Klinex έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων, εξασφαλίζοντας ένα υγιεινά καθαρό περιβάλλον για εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη: δηλαδή, τα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν επτά χρόνια η Klinex ανέλαβε ως πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας να προσφέρει δωρεάν καθαριστικά προϊόντα, σε ετήσια βάση, σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία όλης της Ελλάδας.

Πρωταρχικός στόχος της δράσης αυτής ήταν η συμβολή της στην προσπάθεια να παραμένουν υγιεινά καθαροί οι χώροι όπου τα παιδιά μας περνούν μεγάλα τμήματα της ημέρας τους. Πέρα από τη διαφύλαξη της υγείας τους, οι καθαρές σχολικές αίθουσες έχει φανεί ότι συμβάλλουν πολύπλευρα στην εξέλιξη των παιδιών, τόσο σε μαθησιακό όσο και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Σήμερα, η δωρεά της Klinex έχει επεκταθεί σε περισσότερα από 1.350 σχολεία σε 47 δήμους. Συνολικά, έχουν διατεθεί περισσότεροι από 450 τόνοι καθαριστικών προϊόντων, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται με την ίδια φροντίδα, με στόχο την υγιεινή καθαριότητα των σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα.

Εκπαιδεύοντας τις νέες γενιές

Ταυτόχρονα, και προκειμένου να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό η πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, η μάρκα σχεδίασε σε συνεργασία με ειδικούς το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού, και επιδιώκει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους για την αξία της καθαριότητας και της υγιεινής στους σχολικούς χώρους.

Το πρόγραμμα, που έχει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, διδάσκει στους  «πολίτες του αύριο» – δηλαδή στους μικρούς μαθητές – πώς να εντάξουν στην καθημερινότητά τους συμπεριφορές υγιεινής, αλλά και τον σεβασμό για τον εαυτό τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ενημερωτικό υλικό.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν εδώ το πλούσιο υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος και να το υλοποιήσουν στην τάξη.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024