Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σημαία του ψευδοκράτους σε στολή αστυνομικού της Βρετανίας

Η σημαία του ψευδοκράτους σε στολή αστυνομικού της Βρετανίας

Μέχρι σήμερα δύο φορές έχουν υπάρξει παράπονα για τους αστυνομικούς που φέρουν την σημαία του ψευδοκράτους στην στολή τους.

Για άλλη μία φορά κυκλοφόρησε μία φωτογραφία στο διαδίκτυο, όπου ένας αστυνομικός, της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, έχει στην στολή του επικολλημένη την σημαία του ψευδοκράτους.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει εμφανιστεί δύο φορές στο διαδίκτυο, το 2018 και το 2021, και ότι μετά από αντίδραση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε απολογηθεί.

Η επιστολή της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Βρετανίας

Η Ομοσπονδία έχει συντάξει επιστολή που απευθύνεται προς τον διοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σερ Μαρκ Ρόουλι δηλώνοντας ότι η κυπριακή παροικία θέλει να δει την ανάληψη δράσεων που θα δε επιτρέψουν ξανά στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων λαθών. Μέσω διαδικτύου η Ομοσπονδία κάλεσε τα μέλη της παροικίας να υπογράψουν την ανοιχτή επιστολή.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, η Μητροπολιτική Αστυνομία υιοθετεί την ξεκάθαρη θέση της βρετανικής Kυβέρνησης ότι δεν αναγνωρίζει το παράνομο καθεστώς στην κατεχόμενη Κύπρο. Από τη στιγμή που το σώμα έχει «θεμελιώδη ευθύνη» να τηρεί το νόμο, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «απογοητευτικό» το περιστατικό, που όπως επισημαίνεται δεν είναι το πρώτο.

Ακόμη, στην επιστολή αναφέρεται πως η φωτογραφία αυτή έχει εμφανιστεί σε ανάρτηση στο λογαριασμό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Twitter το 2018, με τους υπεύθυνους να απολογούνται και να δίνουν διαβεβαίωση ότι δεν θα επαναληφθεί.

Ομοίως το 2021 η εν λόγω σημαία αφαιρέθηκε από σήμα ειδικής μονάδας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, πάλι με απολογίες. Η επιστολή καταλήγει σχολιάζοντας ότι δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη η πρόσφατη έκθεση της βαρόνης Κέισι που ανέφερε πως η Μητροπολιτική Αστυνομία πρέπει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με τις κοινότητες του Λονδίνου, καθώς ο σεβασμός για το σώμα έχει πέσει στο ναδίρ.

_«Δυστυχώς, οι επανειλημμένες προβολές αυτής της αποσχιστικής σημαίας δείχνουν ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία αποτυγχάνει να δείξει στην κυπριακή κοινότητά μας ότι ενδιαφέρεται για αυτήν και ότι τη σέβεται_», καταλήγει η επιστολή.

Η απολογία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας το 2018

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου παραδέχθηκε το λάθος της και απολογήθηκε για την τοποθέτηση σημαίας του ψευδοκράτους σε περίπτερο του Τουρκικού Αστυνομικού Συνδέσμου κατά τη διάρκεια περσινής εκδήλωσης στο βόρειο Λονδίνο. Η σημαία είχε τοποθετηθεί μαζί με τουρκικές σημαίες στον πάγκο του τουρκικού αστυνομικού συνδέσμου στο Τουρκοκυπριακό Φεστιβάλ στην περιοχή Donkey Lane του Ένφιλντ στις 17 Ιουνίου 2018.

Η εικόνα με τη σημαία της ούτω καλουμένης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» είχε προωθηθεί στις σελίδες της Υπηρεσίας Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Ένφιλντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση οδηγήθηκε σε εσωτερική έρευνα κατόπιν επίσημης διαμαρτυρίας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πόρισμα της έρευνας η αρμόδια τοπική αστυνομική προϊσταμένη Νουσρίτ Μεχτάμπ εξέτινε την απολογία της εκ μέρους της υπηρεσίας της. Σημείωσε επιπλέον ότι από το περιστατικό προκύπτει η σαφής ανάγκη εκπαίδευσης και καθοδήγησης των αστυνομικών της τοπικής υπηρεσίας ως προς τη χρήση της συγκεκριμένης σημαίας ενώ βρίσκονται εν ώρα υπηρεσίας.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024